Annonce:
Annonce:

Mystisk og ukendt sygdom: OL-stjerne tog ti kg på - på et døgn

En ukendt sygdom har givet den norske skiløber Øyestein Pettersen store problemer, men han er ikke klar til at opgive sin sport

Øyestein Pettersen og Petter Northug fejrer OL-guldet i 2010. Foto: Canadian Press/REX
Øyestein Pettersen og Petter Northug fejrer OL-guldet i 2010. Foto: Canadian Press/REX
Annonce:
Følg Skisport

Vægten går op, og vægten går ned. I løbet af en dag kan vi både smide og tage et par kilo på, men at tage 10 kilo på i løbet af et døgn er alligevel i den ekstreme ende.

Ikke desto mindre var det præcis, hvad der skete for den norske skiløber Øystein Pettersen, der var en del af den hold-sprint, der vandt OL-guld i 2010.

Pettersen har været ramt af en sygdom, som lægerne ikke har været i stand til at diagnosticere. Og det har været nogle hårde år for nordmanden, fortæller han til Aftenposten.

- Jeg har haft nogle hårde år. Jeg har haft mange problemer med min krop. Jeg troede i et stykke tid, at jeg ikke ville komme op igen.

Annonce:

Især 2016 var et hårdt år for skiløberen. Han endte på hospitalet flere gange, men lægerne kunne ikke fortælle ham, hvad der var galt. En dag var den helt gal, da Pettersens krop havde optaget så meget væske, at han pludselig vejede 10-12 kilo mere end normalt. Samtidig var pulsen helt nede på 18 hjerteslag i minuttet.

OL-guldvinder dræbt i ulykke - nu lufter politiet teori

- Jeg kunne ikke løbe. Jeg kunne ikke noget. Jeg kunne ikke en eneste gang løfte min datter i seng. Jeg var færdig, siger Pettersen.

- De (lægerne, red.) har ikke fundet et svar på, hvad det er. Det er formentlig kroppen, der siger, at jeg har overskredet grænsen under min træning.

Den erkendelse fik nordmanden til at skrue en smule ned for intensiteten i træningen, men allerede under sin to dage lange indlæggelse delte han et billede på sin Instagram, hvor han fortalte, at han havde som mål at stille til start i Vasaløbet 2017.

Et mål, der også lykkedes for ham. Han kom ind som nummer 31 i løbet. Efterfølgende fik han dog problemer igen, og han var tæt på at give op. Alligevel var han i weekenden klar til at presse sig selv igen til Blink Festivalen i Norge.

Annonce:

- Jeg er god til min sportskarriere, men jeg er nervøs for helbredet. Lige nu lever jeg af kroppen, men i fremtiden vil jeg også gerne leve med min krop, siger han.

Nye detaljer om OL-guldvinders tragiske død: - Alt er håbløst

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvis folk ønsker Ellemann det godt...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: