Nordmændene raser: Landstræner lagt for had

Frustrationer og endda trusler flyver ind fra højre og venstre mod den norske langrends-landstræner Vidar Løfshus, efter at han ikke har udtaget stjernen Petter Northug til den sidste World Cup inden VM

Petter Northug får for alvor sindene i kog i Norge. Foto: AP
Petter Northug får for alvor sindene i kog i Norge. Foto: AP

Mens en del af Norge jubler over håndbold-succes ved VM i Frankrig, så sidder en langt større del af den sportsinteresserede befolkning og bider negle.

For der er blot en måned til det, de betragter som årets største sportsbegivenhed, VM i langrend, der løber af stablen i finske Lahti - og der er som sædvanlig ballade med superstjernen Petter Northug.

Den 31-årige skiløber har nemlig været fraværende i konkurrencer gennem hele december og det meste af januar pga. overtræning, og da han i weekenden gjorde comeback i et par mindre løb i Norge, var det med et par lidet imponerende resultater.

Derfor har landstræner Vidar Løfshus valgt ikke at udtage stjernen til den forestående 30 km skiathlon world cup i Falun - en konkurrence, Northug havde regnet med at deltage i, da det også er disciplin ved VM.

Og det har fået sindene i kog i Norge. For med 16 VM-medaljer - 13 af guld - er han om nogen garant for norsk succes. Og hvis han ikke får mulighed for at forberede sig optimalt, vækker det national bekymring.

Således modtog Løfshus tirsdag et anonymt postkort med trusler, fordi Northug ikke er udtaget til Falun:

- Du burde dø, dø - og gerne hele din familie også. Hilsen en irriteret ski-fan, slutter det af.

Det er sådan, vi kender Northug Foto: AP/Haakon Mosvold Larsen
Det er sådan, vi kender Northug Foto: AP/Haakon Mosvold Larsen
 

Løfshus erkender, at når det drejer sig om personen Petter Northug, så bliver der pisket en folkestemning op i Norge, og han bekræfter, at der derfor også dagligt indløber flere trusler på både e-mail og sms.

- Man skulle tro, at det var selve VM-udtagelsen, det handler om. Men når det er en sag om Petter Northug, så engagerer det enormt.

- Jeg gør ingenting ved det. Der er mange tåber derude, men uanset hvad jeg gør, slipper jeg ikke for det.

- Jeg åbner som regel mine e-mails og læser et par sætninger, før jeg sletter dem. Er det konstruktive ting, forsøger jeg at svare folk, siger han til den norske avis VG.

Petter Northug træner ikke med det norske landshold, men har sit eget team omkring sig. Fra den lejr lyder der ingen bekymring om Northugs form, men hans talsmand, Stig Rune Kveen, bekræfter, at Northug blev rasende efter at være blevet vraget.

Spørgsmålet er nu, hvor mange distancer, Northug skal deltage i ved VM.

Han er som forsvarende verdensmester forhåndskvalificeret til sprinten og 50 km-distancen, men der er også en 10 km, skiathlon, sprint-stafet, 15 km og den normale stafet.

Selv har Northug sat næsen op efter at deltage i dem alle.

Se også: Debatten raser: Se sportskvindens monsterarm

Se også: Kommentatorers mareridt: Måtte kommentere uden billeder

Se også: Skistjerne modtog dødstrusler efter russer-kritik

Se også: Norsk skistjerne risikerer lang straf

17 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere