Norsk langrendsfænomen tager rekordsejr

Martin Johnsrud Sundby blev en aldeles suveræn vinder af Tour de Ski. Det var hans tredje sejr på stribe - hos kvinderne sejrede Therese Johaug

Martin Johnsrud Sundby scorede hattrick i Tour de Ski-sejre med sejren på djævlebakken i Val di Fiemme. (Foto: Zuma Press)
Martin Johnsrud Sundby scorede hattrick i Tour de Ski-sejre med sejren på djævlebakken i Val di Fiemme. (Foto: Zuma Press)

Martin Johnsrud Sundby har været aldeles suveræn i årets langrends-World Cup, og søndag tog han også en suveræn sejr af etapeløbet Tour de Ski samt flere rekorder.

Sundby førte inden den afsluttende etape med 2.51,5 minutter ned til nummer to, som var landsmanden Petter Northug, og i mål var den føring udbygget til 3.15,7 minutter.

Northug gik dog kold mod slutningen, og andenpladsen gik til Finn Haagen Krogh, som også overhaler Northug på andenpladsen i den samlede World Cup-stilling

Se også: Amerikansk skidronning tangerer 36 år gammel rekord

Dermed vandt Sundby sin tredje Tour de Ski på stribe, hvilket ingen andre mænd har gjort i konkurrencens tiårige historie, og samtidig slog han rekorden for den største sejrsmargin.

Den rekord havde tjekken Lukas Bauer før, efter han vandt med 2.47,3 minutter ned til nummer to i 2008.

Derudover var det hans ottende World Cup-sejr i denne sæson. Det er også rekord, og løberne er blot omkring halvvejs i sæsonen indtil videre.

Tour de Ski er et etapeløb over otte løb, som er en del af den samlede World Cup i langrend, hvor Martin Johnsrud Sundby også har lagt sig klart i spidsen.

Fortsætter Sundby formen, vil han være favorit ved VM i år.

Therese Johaug var helt smadret, da hun havde passeret mållinjen i Val di Fiemme. (Foto: ANSA)
Therese Johaug var helt smadret, da hun havde passeret mållinjen i Val di Fiemme. (Foto: ANSA)

Hos kvinderne gik sejren i Tour de Ski til World Cup-førende Therese Johaug, som på sidste etapes lange og hårde afsluttende stigning satte landsmanden Ingvild Flugstad Østberg til vægs.

Johaug var næsten 40 sekunder efter Østberg inden sidste etape, men på stigningen var Johaug suveræn og slog Østberg med hele 2.20,9 minutter i mål.

Det var Johaugs anden sejr i karrieren.

3 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere