Norsk OL-vinder triumferer på hanekammen

Kjetil Jansrud vandt foran Dominik Paris i det traditionsrige Hahnenkamm-styrtløb i Kitzbühel

Norske Kjetil Jansrud lagde yderligere afstand til forfølgerne i styrtløbs-worldcup'en, da han vandt det prestigefyldte styrtløb i Kitzbühel. (Foto: AP/Alessandro Trovati)
Norske Kjetil Jansrud lagde yderligere afstand til forfølgerne i styrtløbs-worldcup'en, da han vandt det prestigefyldte styrtløb i Kitzbühel. (Foto: AP/Alessandro Trovati)

Nordmanden Kjetil Jansrud har skabt sig et markant forspring i kampen om den samlede styrtløbs-world cup, efter at han lørdag eftermiddag vandt det mest prestigefyldte løb i kalenderen, styrtløbet på den berygtede Hahnenkamm i Kitzbühel.

Jansrud - der sidste år tog OL-guld i super-G - fører nu kampen om styrtløbstronen med 107 point ned til italieneren Dominik Paris, og det var da også Paris, der var nærmeste forfølger i Kitzbühel.

Ved sidste mellemtid førte Paris, men han satte det hele til på det nederste stykke og blev slået med blot 2/100 af et sekund. Det er Jansruds femte world cup-sejr i denne sæson.

Lindsey Vonn var flyvende i Cortina d'Ampezzo. (Foto: AP/Alessandro Trovati) Skisport Ski-babe bliver historisk med rekordsejr

Franskmanden Guillermo Fayed sluttede som nummer tre.

Tæt tåge over Hahnenkamm-bjerget fik arrangørerne til at udsætte løbet i næsten to timer, og da det endelig blev sat i gang, var det i en noget amputeret udgave.

Det normalt 3,3 kilometer lange styrtløb var blevet væsentlig kortere, og væk var to af løbets sværeste steder, nemlig 'Mausefalle' og 'Steilhang', der har været årsag til mange dramatiske styrt gennem årene.

Alexander Loginov. (Foto: AP) Skisport Skiskytter i fælden: Karantæne for gammel doping

Sidste års vinder, østrigeren Hannes Reichelt, sluttede langt nede i rækkerne efter en alvorlig fejl undervejs, der ødelagde hans muligheder efter en ellers god start.

De mere tekniske løbere får chancen for at brillere søndag og tirsdag, hvor to slalom-afdelinger skal afvikles i henholdsvis Kitzbühel og Schladming.

Derefter rejser skiløberne til VM, der begynder i Colorado i næste weekend.

0 kommentarer
Vis kommentarer