Norsk skistjerne ødelægger korsbåndet i voldsomt styrt

Aksel Lund Svindal kommer ikke på ski mere i denne sæson efter sit slemme styrt i Kitzbühel

Det så voldsomt ud, da Aksel Lund Svindal styrtede i Kitzbühel. (Foto: Imago/All Over Press)
Det så voldsomt ud, da Aksel Lund Svindal styrtede i Kitzbühel. (Foto: Imago/All Over Press)

Det har fået alvorlige konsekvenser for skiløberen Aksel Lund Svindal, at han lørdag eftermiddag mistede herredømmet over skiene i det traditionsrige Hahnenkamm-styrtløb i Kitzbühel.

Nordmanden, der lige nu fører i den samlede World Cup-stilling, har nemlig revet korsbåndet i det ene knæ over, og dermed er sæsonen slut.

Han skal allerede senere lørdag aften under kniven, oplyser det norske skiforbunds sportschef Claus J. Ryste ifølge nyhedsbureauet NTB til NRK.

Uheldet kommer højst ubelejligt for den 33-årige nordmand, der efter et par skadesplagede år havde fundet tilbage til fordums styrke.

Alene i denne sæson er det blevet til syv World Cup-sejre, og Svindal fører suverænt World Cuppen i både styrtløb og super-G.

Styrtløbet i Kitzbühel blev en dramatisk affære, hvor Svindals uheld blot var et af tre alvorlige styrt.

Men hvor nordmanden kunne rejse sig efter sit styrt, måtte både medfavoritten Hannes Reichelt og dennes landsmand Georg Streitberger afhentes i helikopter efter at have mistet kontrollen over skiene i høj fart.

Aksel Lund Svindal kunne selv rejse sig og forlade stedet på trods at det læderede korsbånd. (Foto: Imago/All Over Press)
Aksel Lund Svindal kunne selv rejse sig og forlade stedet på trods at det læderede korsbånd. (Foto: Imago/All Over Press)

Styrtløbet i Kitzbühel har gennem årene fået kritik for at være for farlig, og den seneste uges stribe af skader på Hahnenkamm vil formentlig puste nyt liv i debatten om det mest berømte bjerg på den alpine World Cup.

Under tirsdagens træning kom Max Franz slemt til skade med knæ og ankel, og to dage senere gik det galt for Florian Scheiber, der lige som Svindal blev ramt af en korsbåndsskade.

Lørdagens styrtløb blev overraskende vundet af italieneren Peter Fill.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere