Nu taler familie ud om stjernes tragiske død: - Det er brutalt

Den norske langrendsløber Vibeke Skofterud blev tilbage i juli fundet død efter en vandscooterulykke. Nu fortæller familien om livet uden deres elskede Vibeke

Aftonbladet fortæller her om dødsfaldet (Video: Aftonbladet)

I slutningen af juli gik alt i sort.

38-årige Vibeke Skofterud, der både har vundet OL- og VM-guld i langrend, blev 28. juli fundet død.

Senere fandt man ud af, at Skofterud mistede livet ved at forulykke på sin vandscooter, og hun døde efter alt at dømme omgående af de skader, hun pådrog sig.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Billede fra begravelsen af Vibeke Skofterud. Foto: Trond Reidar Teigen/Ritzau Scanpix
Billede fra begravelsen af Vibeke Skofterud. Foto: Trond Reidar Teigen/Ritzau Scanpix
 

Nu fortæller familien til Skofterud til VG, hvordan hverdagen er uden den succesfulde langrendsløber.

- Du forstår det ikke. Det er ikke muligt at håndtere det. Det er stadig svært at forstå, siger Vibeke Skofteruds mor, Kristin Westbye til VG.

Det norske medie har både snakket med Vibeke Skofteruds mor, Kristin Westbye, og Vibeke Skofteruds storebror, Tormod. Moderen husker tydeligt, at hun fik den brutale besked om sin datters død af Vibeke Skofteruds kæreste Marit Stenshorne.

- ... Jeg havde akkurat sat bilnøglen i. Der fik jeg en telefonopringning. Det var Marit. Du får det ikke at vide mere brutalt, siger Kristin Westbye.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Vibeke Skofterud i 2014. Foto: Daniel Sannum Lauten/Ritzau Scanpix
Vibeke Skofterud i 2014. Foto: Daniel Sannum Lauten/Ritzau Scanpix
 

Efter den forfærdelige besked gik der nærmest panik i moderen, og hun prøvede desperat at få fat i resten af familien.

- Så stod tiden stille.

- Det er brutalt. Du føler dig helt alene i hele verden. Det var bare Moa og mig. Jeg forsøgte at ringe til Tormod. Jeg fik intet svar. Jeg forsøgte at ringe til far (Vibekes far, red.). Jeg fik ikke svar fra nogen. Så er du alene i verden, siger Kristin.

Mange ubesvarede opkald
Vibeke Skofteruds storebror, 41-årige Tormod fortæller, at han også fik det tragiske besked af kæresten Marit.

- Jeg var ude at gøre min cykel klar. Telefonen lå til opladning. Jeg havde god tid, så jeg vaskede, fiksede den og ordnede lidt ved den. Da jeg kom ind i huset, så jeg, at der var mange ubesvarede opkald for min mor, far og Marit. Marit var øverst, så jeg ringede til hende først. Der fik jeg den brutale besked, siger Tormod.

Vibeke Skofterud var som atlet elsket i Norge, specielt på grund af sin åbenhed om livets op- og nedture. Derfor var der også mange blandt andet politikere, sportspersonligheder, der deltog i begravelsen.

Familien har efter dødsfaldet modtaget mange hilsner, men det er ikke ord, som er det vigtigste for familien i den svære tid. Både Tormod og Kristin nævner kram som trygt og vigtigt.

Vibeke Skofterud blev fundet død tæt på en vandscooter søndag formiddag. Foto: All Over Press Skisport - 31. jul. 2018 - kl. 12:46 OL-guldvinder dræbt i ulykke - nu lufter politiet teori

Foto: All Over Press Skisport - 3. aug. 2018 - kl. 06:04 De første svar er kommet: Sådan døde norsk OL-guldvinder

Vibeke Skofterud blev kun 38 år gammel. Foto: Ritzau Scanpix Skisport - 30. jul. 2018 - kl. 06:09 Nye detaljer om OL-guldvinders tragiske død: - Alt er håbløst

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere