Ski-dronning alvorligt skadet i træningsstyrt

De seneste to sæsoners bedste kvindelige skiløber, østrigske Anna Fenninger, går glip af hele denne sæson efter at have smadret sit ene knæ under træning

Ski-dronningen Anna Fenninger er ude resten af sæsonen - tre dage inden den overhovedet begyndte. (Foto: AP/Armando Trovati)
Ski-dronningen Anna Fenninger er ude resten af sæsonen - tre dage inden den overhovedet begyndte. (Foto: AP/Armando Trovati)

Det bliver ikke til et hattrick for østrigske Anna Fenninger.

Den 26-årige østriger har de seneste to sæsoner vist, at hun er verdens bedste alpine skiløber ved at vinde den samlede World Cup, men allerede inden den ny sæson er skudt i gang, må hun se i øjnene, at det ikke bliver til en tredje sejr i denne omgang.

For under onsdagens træning - tre dage inden storslalom-løbet i Sölden i Østrig - styrtede hun voldsomt og læderede sit højre knæ så alvorligt, at hun måtte igennem en to timer lang operation for et overrevet korsbånd, et overrevet ledbånd samt en flænge i det ledbånd, der holder knæskallen på plads.

Se også: Østriger henter ski-guld foran sensation

En skade, der afstedkommer mindst ni måneders pause, inden karrieren formentlig kan genoptages.

- Det er en meget alvorlig, men dog ikke den alvorligst tænkelige skade inden for skiløb.

- Det er en skade, der kan overvindes, og der er håb om og realistisk chance for, at hun kan vende tilbage til skiløbet, siger den østrigske landsholdslæge Christian Hoser, der opererede Fenninger på sin klinik i Innsbruck.

Se også: Super-G: Olympisk guldvinder snupper VM

Det østrigske ski-fænomen har ud over de to sejre i den samlede World Cup også vundet storslalom de seneste to sæsoner, ligesom hun sidste sæson også vandt kombinationskonkuurancen. Desuden er hun noteret for to OL-medaljer (en guld og en sølv) samt seks VM-medaljer (tre guld, to sølv og en bronze).

Den alpine sæson starter i weekenden i netop Sölden- men altså uden Fenninger.

3 kommentarer
Vis kommentarer