Stjerne afslører skadens sande omfang: Så alvorligt er det

I lang tid har skistjernen Lindsey Vonn holdt alvoren af sine skader hemmeligt efter sit voldsomme styrt i november

Lindsey Vonn er tilbage. Her afholder hun pressemøde op til den forstående World Cup i Østrig. Hun har taget sin hund, Lucy med. Foto: AP
Lindsey Vonn er tilbage. Her afholder hun pressemøde op til den forstående World Cup i Østrig. Hun har taget sin hund, Lucy med. Foto: AP

Det har været et hårdt år for Lindsey Vonn, som har kæmpet med at komme tilbage på pisten.

Hun har i lang tid været sat ud af spilLET, efter hun først blev ramt af en skade i det venstre knæ i februar. Her havde hun planer om at vende stærkt tilbage i november 2016, men så styrtede hun igen og knuste sin overarm.

Nu afslører hun, at styrtet i november har været langt mere alvorligt, end hun før har fortalt.

Onsdag udlagde Lindsey Vonn på sin Facebook-side konsekvenserne af sit styrt, som skete under et træningsløb i november sidste år.

- Jeg var åben omkring, at jeg havde en brud i min overarmsknogle, men hvad jeg ikke har fortalt er, at jeg også har haft en alvorlig nerveskade, skriver Lindsey Vonn på sin facebook-profil.

Efter et langt genoptræningsforløb melder skiløberen sig klar til at indtage pisterne igen til verdens mesterskaberne i alpint skiløb i januar.

Beslutning om at dele det fulde omfang af sine skader, har hun taget for at inspirere andre, som står i en tilsvarende skadessituation. Det skriver USA Today.

Lindsey Vonn bliver 27 februar, 2016 båret væk fra pisten, efter hun er faldet og har beskadiget sit venstre knæ. Foto: AP
Lindsey Vonn bliver 27 februar, 2016 båret væk fra pisten, efter hun er faldet og har beskadiget sit venstre knæ. Foto: AP

Kunne ikke holde et glas
Facebook-opslaget viser en fem et halvt minuts lang video, som afbilleder forløbet Lindsey Vonn har været igennem. Det er en forsmag på dokumentarfilmen 'Jagter historie', som hun sammen med Eurosport har produceret under sit genoptræningsforløb.

Nerverne i Lindsey Vonns hånd har været så beskadigede, at hun ikke har kunnet bevæge sin hånd overhovedet. Med små skridt har hun fået bevægeligheden langsomt tilbage, men den er stadig ikke fuldt funktionel.

- Jeg har stadig svært ved at lave simple ting, som at tage mine skivanter på og sætte mit hår, men jeg har nået et punkt, hvor jeg er blevet komfortabel med min hånd i det fleste situationer, skriver hun.

At komme tilbage efter styrtet har krævet over 300 timers rehabilitering i tre måneder, og har krævet meget af den 32-årige skiløbers tålmodighed. Hun flere gange prøvet at skubbe hendes træning fremad med for hurtig kraft, hvilket ikke har været konstruktivt, skriver USA Today.

Men motivationen for at komme ud at stå på ski igen har drevet hende til at fokusere og kæmpe, og hun forsikrer, at hun godt kan holde fast på skistaven.

- For mig er skiløb som luft: Jeg har brug for det, adrenalinen og farten. Jeg elsker det mere end noget andet, siger Lindsey Vonn til USA Today.

Artiklen fortsætter under billederne:

Making progress! Hoping to be back on skis in the near future! 2017 is going to be a good year, I can't wait!!

Et billede slået op af Lindsey Vonn (@lindseyvonn) den

Lindsey Vonn har før vundet verdensmesterskabet i alpinløb. Her står hun med pokalen i 2012. Foto: AP
Lindsey Vonn har før vundet verdensmesterskabet i alpinløb. Her står hun med pokalen i 2012. Foto: AP

Store risici
Det er ikke uden fare, Lindsey Vonn sætter skiene tilbage på fødderne. Efter ulykken og operationerne er hendes arm mere modtagelig overfor nye skader.

- I resten af min karriere kommer der helt sikkert til at være mange risici. Min underarm er stabil, men over den er min arm modtagelig for et brud, siger Vonn.

Hvis der sker et uheld mere, skal hun med det samme flyves tilbage til den klinik, som har opereret hende, i Vail i den amerikanske stat Colorado.

Hun har ikke tænkt sig at have mere sikkerhedsudstyr på end et dobbelt underlag under hendes konkurrencedragt. Det kommer til at være en smule besværligt at have på, men giver en beskyttelse i tilfælde af et fald.

Lindsey Vonn har vundet 76 medaljer i alpint løb, hvilket gør hende til den mest vindende kvindelige skiløber.

Hun har i løbet af året misset flere løb, men hun tror selv på, at hun stadig har chancer for at vinde tilter til verdensmesterskabet, hvis hun kan holde et højt tempo. 

- Ord kan ikke beskrive, hvor meget jeg glæder mig til at vende tilbage til pisten i denne her uge, siger hun til Eurosport.

Opslaget fra Lindsey Vonns Facebook:

Læs også:
Se også: Sportsstjerne vil ikke ud af sengen: Jeg er virkelig ensom

13 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere