Stjernens far alvorligt kvæstet efter jagtulykke

Langrendstjernen Martin Johnsrud Sundbys far, John, fik alvorlige skader under en jagt. Han måtte gå i flere timer for at få hjælp og var efterfølgende indlagt ti dage på intensiv

Martin Johnsrud Sundbys optakt til sæsonen fik et knæk, da hans far blev alvorligt kvæstet på en jagt. Foto: Dmitri Lovetsky/AP/Ritzau Scanpix
Martin Johnsrud Sundbys optakt til sæsonen fik et knæk, da hans far blev alvorligt kvæstet på en jagt. Foto: Dmitri Lovetsky/AP/Ritzau Scanpix

Martin Johnsrud Sundby er godt i gang med forberedelserne til den kommende langrendssæson. Men den tredobbelte world cup-vinder kommer ikke med på landsholdets samling i Molde, hvor han ellers normalt er fast inventar.

Årsagen er trist. For Johnsrud Sundby har meldt afbud af personlige årsager.

Hans far, John Erik Sundby, har været døden nær , efter at han kom alvorligt til skade på en jagt i Rauland mellem Bergen og Oslo.

Den 64-årige mand faldt uheldigt og fik alvorlige skader i hovedet, men situationen blev yderligere kritisk af, at den tilkaldte redningshelikopter ikke kunne lande på grund af det dårlige vejr.

Så John Erik Sundby måtte assisteret af sine jagtkammerater gå flere timer, mens han mistede en masse blod.

- Det var en meget uheldig faldulykke, og det var et krævende redningsarbejde i dårligt vejr. Situationen var lidt kritisk i en periode.

- Han har ligget ti dage på intensivafdelingen på Ullevål Sygehus. De sidste to dage har været gode, og nu er han tilbage til sit normale jeg igen. Det er utroligt godt, siger Martin Johnsrud Sundby til norsk TV 2.

Af samme grund kredser hans tanker ikke lige nu om det skiløb, der har indbragt ham millioner over de seneste 13 sæsoner. Men mon ikke, at den 34-årige nordmand alligevel starter sæsonen i en nogenlunde forfatning?

Han har altid været kendt som en meget disciplineret løber, der træner mere end alle andre. Han fik dog også i 2016 en doping-karantæne, efter at han afleverede en prøve, der indeholdt for meget af astma-præparatet salbutamol - der senere blev verdenskendt af en vis Chris Froome.

Langrendssæsonen indledes i øvrigt 9. november i finske Olos.

OL-legendens lille datter døde: Nu deler konen hjerteskærende billede

Mystisk og ukendt sygdom: OL-stjerne tog ti kg på - på et døgn

OL-guldvinder dræbt i ulykke - nu lufter politiet teori

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.