Annonce:
Annonce:

Stortalent dræbt i ulykke

Den 19-årige langrendsløber Hana Mazi Jamnik omkom torsdag efter på en rulleskitur at være blevet påkørt af en lastbil i en tunnel

Hana Mazi Jamnik afgik tragisk ved døde torsdag, da hun blev kørt ned af en lastbil. Foto: sloski.si
Hana Mazi Jamnik afgik tragisk ved døde torsdag, da hun blev kørt ned af en lastbil. Foto: sloski.si
Annonce:
Følg Skisport

Langrendsverdenen og i særdeleshed den slovenske er ramt af sorg. Torsdag blev et af Sloveniens helt store talenter nemlig dræbt i en trafikulykke.

Det skete i Norge i Botheitstunnelen, hvor 19-årige Hana Mazi Jamnik blev påkørt af en lastbil, da hun var på en træningstur med landsholdet.

- Udøverne på det slovenske landshold var på træningstur sammen med den 19-årige, da ulykken skete. Hun lå sidst af udøverne.

- Jeg ved ikke, om de andre passerede gennem tunnelen, men hvis de har fulgt samme rute, så vil jeg antage det, siger politifuldmægtig Lars Christian Hoff til VG og pointerer, at ingen af landsholdskollegerne har set ulykken.

Føreren af lastbilen er blevet frataget sit kørekort og sigtet for uagtsomt manddrab, og hans forsvarer forklarer, at han nægter sig skyldig i anklagerne.

Annonce:

Politiet undersøger sagen og vil bruge resten af ugen på at afhøre vidner og foretage tekniske undersøgelser, der umiddelbart indikerer, at lastbilen har kørt ind i Jamnik og altså ikke, at hun skulle være kommet ud på vejen og selv søgt kontakten.

Hana Mazi Jamnik var et stort langrends-talent. Foto: JWSC
Hana Mazi Jamnik var et stort langrends-talent. Foto: JWSC
 

Jamnik, der i september blev juniorverdensmester i rulleski, var i Norge, da hun i sidste uge deltog i Blinkfestivalen i Sandnes, der er et sommerstævne på rulleski over flere dage. Og i denne uge var hun blevet i Norge med landsholdet, der trænes af den tidligere norske stjerne, Ola Vigen Hattestad.

Sidste år blev hun nummer 12 til junior-VM på sne, og hun var spået en stor fremtid som langrendsløber.

Men sådan skulle det ikke gå, og i Slovenien begræder man naturligt nok tabet:

'Hana, du vil altid være i vore tanker. Vi vil savne dig,' skriver det slovenske skiforbund på sin hjemmeside.

Vej-detektiven: Det er utroligt, hvad nogle mennesker overlever

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Ekstra Bladets Jan Jensen har i mere end ti år skrevet kritisk om FIFA og Qatars VM-værtsskab. Hør hele den utrolige historie her

 

VM i Qatar er den største skandale i fodboldens historie. Det handler om magt, slaveri og korruption.

 

 

Han var udlært af Brasiliens største gangster, og da han blev FIFA’s præsident, satte han gang i en omfattende korruptionskultur.

 

VM i Frankrig i 1998 var et af de smukkeste, men på FIFA’s kongres i Paris blev det grimt. Verdensfodbolden fik en ny Godfather.

 

 

En intim frokost i det franske præsidentpalads i Paris fik afgørende betydning, da værterne for  VM i 2018 og 2022 skulle vælges.

 

Med 'I'm just a fat crook from Queens' som meddeler, og med FBI som dirigent, blev en række af fodboldens gangstere sat bag tremmer.

 

Der gik rystelser gennem Zürich. FIFA-kolossen krakelerede. Sepp Blatter holdt krampagtigt fast i magten, men til sidst blev også han fanget i korruptionens dynd. Han trak Michel Platini med sig. Her syv år efter risikerer de at havne i spjældet.

 

Det blev endnu en vild dag i Zürich. FIFA skulle vælge ny præsident og i kulissen sloges sheiker fra flere lande for at vinde indflydelse. Afsnit 7 er det sidste i første sæson. Fortvivl ikke, der kommer en ny sæson til efteråret.

 

 

Desuden kan du høre det seneste bonusafsnit om 'FIFA’s forbryderalbum' her

Bonus: FIFA’s forbryderalbum – One Dollar Jack

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: