Suveræn nordmand snupper VM-guld

Johannes Thingnes Bø vandt guld i VM-sprint i skiskydning, og han nåede op på 13 World Cup-sejre i sæsonen

Arkivfoto: Ritzau Scanpix
Arkivfoto: Ritzau Scanpix

Der er norske Johannes Thingnes Bø og så alle de andre i denne sæson i skiskydning.

Lørdag sikrede den 25-årige nordmand VM-guld i sprint, da han var hele 13,1 sekund bedre end russiske Aleksandr Loginov, der tog sig af sølvmedaljen foran franske Quentin Fillon Maillet.

Dermed hentede Johannes Thingnes Bø sin anden guldmedalje i denne omgang ved VM svenske Østersund.

Forleden var Johannes Thingnes Bø således en del af det norske hold, der hentede guld i mixed stafet.

Sejren i sprintkonkurrencen var nordmandens femte VM-guldmedalje i karrieren, hvoraf de tre er hentet individuelt, siden han i netop sprint i 2015 vandt VM-guld for første gang.

VM-konkurrencen lørdag var også en del af World Cuppen i denne sæson, og sejren bragte Thingnes Bø foran legenden Ole Einar Bjørndalen i antal sejre i en sæson.

Begge havde før konkurrencen vundet 12 gange på en sæson, men nu har Johannes Thingnes Bø altså 13 sejre i World Cuppen i denne sæson.

Han er dermed blot en enkelt World Cup-sejr fra at tangere rekorden på 14 triumfer i en enkelt sæson, som tilhører franske Martin Fourcade, der leverede den opsigtsvækkende præstation i sæsonen 2016/17.

- De har masser af tid til sex resten af året, lyder det fra landstræneren. Foto: ANDERS WIKLUND/TT/Ritzau Scanpix Skisport Landstræner blander sig: - Bedst hvis de ikke har sex

Foto: Ritzau Scanpix Skisport OL-guldvinder stopper karrieren efter 'heksejagt'

Kevin Magnussen og Haas bør igen have chancen for at levere nogle store resultater - i hvert fald først på sæsonen. Foto: Jan Sommer Sport og Spil Sådan står Kevin: Magtforholdet på årets grid

0 kommentarer
Vis kommentarer