Svensk stjerne får høvl for pizza-billede: Nu svarer hun igen

Det svenske skisportsstjerne Stina Nilsson får modvind på sociale medier, efter hun delte et billede, hvor hun spiste pizza. Nu svarer hun sin kritikere igen

Stina Nilsson ligger i skrivende stund nummer syv i World Cup. (Foto: Gian Ehrenzeller / AP)
Stina Nilsson ligger i skrivende stund nummer syv i World Cup. (Foto: Gian Ehrenzeller / AP)

Elitesport og sund kost går oftest hånd i hånd.

Men hvis de professionelle udøvere poserer med de forkerte anretninger på sociale medier, skal de nok få folkets kærlighed eller mangel på samme at føle.

Det fortæller den svenske langrendsløber Stina Nilsson ifølge Aftonbladet, efter at hun i august lagde et billede på Instagram, hvor hun spiste en pizza.

- Jeg skal tænke, før jeg sender billeder ud, der kan få Bengt på 55 år til blive bekymret for sin lørdagsunderholdning om vinteren, siger Stina Nilsson.

Scroller man ned over hendes profil, bliver man hurtigt klar over, at hun ikke er bleg for at dele, hvad hun spiser. Og heriblandt er der en masse sunde retter.

Hun laver blandt andet sin egen vegetariske lasagne og hjemmelavede energikager.

Vægtløftning er en af de sportsgrene, hvor man kan begynde i en moden alder. Foto: Shutterstock Sport og Spil Aldrig for sent: Disse sportsgrene kan du stadig nå at blive god til

Forskel på mænd og kvinder
Når Nilsson deltager i konkurrencer, foregår det på lige vilkår med hendes konkurrenter, men på sociale medier er spillereglerne anderledes.

- Hvis jeg sender et billede af, at jeg spiser en pizza i august, får jeg hurtigt kommentarer med 'nej, det skal du ikke spise, du skal gå ud og træne,' siger hun og fortsætter:

- Når mine mandlige kollegaer gør det, modtager de opløftende kommentarer som, 'hvor godt du behandler dig selv godt!'

Og det er ikke bare et problem på sociale medier.

- Det afspejler samfundets struktur, at kvinder skal være på en bestemt måde og mænd på en anden. Mænd roses for deres valg, mens der skal sættes spørgsmålstegn ved kvinder.

Stina Nilsson ligger i skrivende stund nummer syv i World Cup'en.

Østrig har igennem årene haft mange fartdjævle på ski og i bil. Her er Karl Schranz på vej ned under VM i Chamonix. Foto: Alamy Stock Photo Sport og Spil OL-skandalerne vi aldrig glemmer: Dr. Blod i vildt flugtforsøg

Thomas Gravesen på sit elskede stadion i Vejle, hvor folket endelig igen kan komme til Superliga-bold. Foto: Anders Brohus Sport og Spil Gravesen om sit nye liv: Penge giver frihed - Jeg har masser af frihed!

Nicklas Bendtner undskyld for sin spirituskørsel på trappen foran Byretten i København. Foto: Mogens Flindt Sport og Spil Bendtner eller Northug: Hvem er Trondheims skandalekonge?

60 kommentarer
Vis kommentarer