Annonce:
Annonce:

Svinede Norges stjerne: Nu bliver han truet på livet

Kendt svensk kommentator beskyldte norsk skistjerne for doping. Så fik han et ubehageligt brev

Therese Johaug får hårde ord med på vejen  fra Lasse Anrell. Foto: AP.
Therese Johaug får hårde ord med på vejen fra Lasse Anrell. Foto: AP.
Annonce:
Følg Skisport

Forholdet mellem Norge og Sverige er ikke altid lige gnidningsfrit.

Nordmændene elsker at drille svenskerne, som de har et historisk anstrengt forhold til. Især, når det kommer til den norske overmagt i den skisport, der fylder så meget hos vores nordiske broderfolk.

Til gengæld er nogle nordmænd også temmeligt følsomme, når det kommer til svensk kritik af langrends-ikonerne.

Norsk skistjerne suspenderes i to måneder i dopingsag

Så da den anerkendte svenske kommentator Lasse Anrell beskyldte den norske ski-elite i almindelighed - og Norges ski-darling Therese Johaug i særdeleshed, havde mange norske skifans svært ved at se komikken.

Annonce:

- Jeg har egentlig kun et forslag for at redde skisporten: Udeluk alle norske langrendsløbere i to år. Mindst. Udeluk dem som en straf - og som en mulighed for at rydde op i mylderet af astmamedicin og medicinmænd, skrev Anrell tidligere på måneden i Nya Wermlands-Tidningan.

- Og så har du Therese Johaug. Hun er virkelig sluppet billigt. Hele skiverdenens blonde kæledægge. Her er latteren forstummet helt. Præcis som en snyder og et menneske, der troede, at hun var urørlig på grund af sit forbunds storhed. Frisk som en nøddekrige (kragefugl, red.) tømte hun shot efter shot med astmamedicin i sig og sagde, at hun troede, at det var helt i orden, tordnede den moraliserende svensker.

Den skarpe kommentar vakte vrede i Norge og affødte flere vrede reaktioner.

Men nu afslører avisens chefredaktør Staffan Ander, at en enkelt fornærmet nordmand gik skridtet videre og sendte en decideret mordtrussel til Lasse Anrell.

- Det var en klar trussel mod Lasse, der var skrevet på norsk. Der stod, at han skulle passe på med at rejse til Norge, for så ville han blive et hoved kortere, fortæller Ander til Expressen.

Nu er truslen politianmeldt.

Annonce:

-  Jeg har ikke læst selve truslen, men Nya Wermlands-Tidningan er gået til politiet med den. Det er 'følsomme sager', det her med Therese Johaug, konstaterer Lasse Anrell, der også gjorde ski-Norge stram i betrækket, da han før vinter-OL i Vancouver i 2010 om fire medbragte norske idrætspsykologer konstaterede, at 'det kun er tabere, der har brug for idrætspsykologer'.

I det norske skiforbund er kommunikationschef Espen Graff ikke ligefrem imponeret over Lasse Anrells skriverier.

- Vi registrerer, at Anrell kommer med udokumenterede anklager mod norsk langrend og beskylder navngivne udøvere for at dope sig. Det er alvorligt, sagde nordmanden til Dagbladet i forbindelse med Lasse Anrells klumme om norsk langrend.

Skisportsstjerne ryger i dopingfælden

Se billedet: Skidronning smider kludene for at fremme bogsalg

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Stadig en stank af magtmisbrug i minksagen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: