Ung komet leverer historisk slalomsejr

Lucas Braathen var blot nummer 29 efter første gennemløb, men endte alligevel som samlet vinder i Wengen

Lucas Braathen leverede et historisk spring i slalomløbet i Wengen. Foto: Luciano Bisi/Ritzau Scanpix
Lucas Braathen leverede et historisk spring i slalomløbet i Wengen. Foto: Luciano Bisi/Ritzau Scanpix
Følg Skisport

Lucas Braathen er forholdsvis ny i skiløbernes World Cup, men den 21-årige nordmand har allerede indskrevet sig i sportens historiebøger.

I søndagens slalom i Wengen leverede han en nærmest umulig bedrift ved at tage den samlede sejr trods en beskeden 29.-plads efter første gennemløb.

Det er det største sejrsspring, der nogensinde er noteret i World Cuppens historie. Den hidtidige rekord havde Marc Berthod fra Schweiz, der i 2007 vandt i Adelboden efter at have ligget nummer 27 halvvejs.

- Det er ubeskriveligt, og jeg mangler ord. Jeg var på vej hjem. Det er verdens dejligste følelse, siger Lucas Braathen til NRK.

Nordmanden lignede i første gennemløb da heller ikke en mand, der skulle spille nogen rolle i kampen om topplaceringerne.

Han lavede flere fejl og pressede sig kun med nød og næppe ind blandt de 30 løbere, der kvalificerede sig til finaleomgangen.

Tiden, 53,31 sekunder, var mere end to sekunder langsommere end den tid, landsmanden Henrik Kristoffersen noterede i sin første tur ned ad Lauberhorn-pisten.

Men Braathen leverede et nærmest perfekt andet gennemløb og kunne derefter se den ene konkurrent efter den anden komme i mål med en dårligere samlet tid.

Til sidst var der kun Henrik Kristoffersen tilbage, men Norges største slalomnavn fejlede kort før mål og gik glip af karrierens tredje sejr i Wengen.

I stedet endte schweizeren Daniel Yule som Lucas Braathens nærmeste rival. Han sluttede 0,22 sekunder efter den norske sensationsmager.

Sejren er Braathens første i slalom. Han har tidligere vundet en World Cup-afdeling i storslalom.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Tak til børnene for at give deres liv

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+