Utrolige Mikaela: Vandt VM-guld med lungebetændelse

Mikaela Shiffrin var suveræn i slalomløbet ved VM, selv om hun stillede op med en mindre lungebetændelse

Mikaela Shiffrin øverst på podiet, hvor hun er vant til at stå. Foto: Jonathan Nackstrand/AFP/Ritzau Scanpix
Mikaela Shiffrin øverst på podiet, hvor hun er vant til at stå. Foto: Jonathan Nackstrand/AFP/Ritzau Scanpix

Shiffrin har vundet VM-guld i slalom. Foto: Ritzau Scanpix/FABRICE COFFRINI Skisport Fjerde VM-guld på stribe

En mindre infektion i den ene lunge kunne ikke bremse det amerikanske skifænomen Mikaela Shiffrin på vej mod karrierens fjerde VM-guld i slalom.

Shiffrin var mere end et halvt sekund hurtigere end nærmeste konkurrent på pisten i Åre, selv om hun på grund af sin sygdom havde svært ved at få vejret.

- Halvvejs gennem andet gennemløb løb jeg tør for ilt, og jeg forsøgte bare at holde mig på banen og gøre mit bedste, siger Shiffrin ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Der var mange tidspunkter, hvor jeg havde besvær med at få vejret. Men realiteten er, at man er nødt til at give sig fuldt ud i 60 sekunder. Man tager sig sammen til det, og når man tænker sådan, er det til at klare, siger hun.

Artiklen fortsætter under billederne

Shiffrin i mål. Foto: Ritzau/Scanpix/JONATHAN NACKSTRAND/Leonhard Foeger

 

Ingen har tidligere vundet VM-guld fire gange i træk i samme disciplin, og Shiffrin understregede sin status som verdens bedste slalomkører med et næsten perfekt andet gennemløb.

Her kørte hun sig frem fra en tredjeplads, men havde også en smule held med sig, da den førende efter første gennemløb, Wendy Holdener, fejlede ved en af de første porte.

- Jeg kørte virkelig godt, specielt i andet gennemløb. Jeg trykkede hårdt på. Jeg har ikke lyst til at tænke på, hvor syg jeg var. Måske kunne jeg have gjort det endnu bedre, hvis jeg havde haft det normalt, siger Mikaela Shiffrin.

Trods sine kun 23 år kan hun prale af et cv, der tæller fem gange VM-guld og to olympiske guldmedaljer.

I denne sæsons World Cup fører hun i både slalom, storslalom og super G og ligger selvsagt også forrest i den samlede stilling med stor afstand ned til nummer to, Petra Vlhová.

Vonn fik enden på komedie. Foto: Ritzau Scanpix Skisport Av! Ski-stjerne viser blå røv

Sophie Fjellvang-Sølling er forsvundet fra tv-rampelyset og nu kan du få hende som tandlæge. Foto: Jonas Olufson Sport og Spil Ski-stjernen Sophie i karriereskift: Få mig som tandlæge

Lindsey Vonn sluttede karrieren med bronze ved VM i Åre, og fremtiden byder på mange spændende planer. Foto: JONATHAN NACKSTRAND/Ritzau Scanpix Skisport Lindsey er helt færdig: Nu venter vilde ting

21 år og tidligere verdensmester, men misser OL med en skade - nu er hun nøgen på forsiden af Playboy OL 2018 Verdensmester missede OL: Nøgen på forsiden

1 af 2 Mikaela Shiffrin havde det virkelig dårligt undervejs, men blev alligevel verdensmester. Foto: Denis Balibouse/Ritzau Scanpix
2 af 2 Mikaela Shiffrin øverst på podiet, hvor hun er vant til at stå. Foto: Jonathan Nackstrand/AFP/Ritzau Scanpix
1 kommentar
Vis kommentarer