Verdensmester havde spiseforstyrrelse: - Han kaldte mig fede gris

Den dobbelte verdenmester og OL-medaljevinder Gabriela Koukalova fortæller om spiseforstyrrelser tidligt i karrieren

Gabriela Koukalova. Foto: All Over
Gabriela Koukalova. Foto: All Over

Hun vandt individuelt VM-guld på 7,5 kilometer sprint i 2017 og har også VM-guld i mix-stafet fra 2015. Nu har den 28-årige tjekkiske skiskytte ramt overskrifter verden over, fordi hun fortæller om sin spiseforstyrrelse.

Det opstod ifølge hende selv på grund af en noget streng træner.

- Måske mente han ikke noget ondt med det. Måske vidste han ikke noget om kvinders fysik. Formentlig vidste han intet om, hvordan han skulle tale med unge kvinder, og derfor sagde han til mig, at jeg var fed som en gris, siger Kokalova ifølge hjemlandets Idnes i forbindelse med en selvbiografi, hun netop har udgivet.

- Jeg vejede mindre end nu. Han tog mig med til et spejl og sagde: 'Se hvor forfærdelig du ser ud', siger Koukalova.

- Efter det begyndte jeg at kaste mad i toilettet. Jeg prøvede at gå ned i vægt på alle måder. Jeg prøvede alle diæter. Det er forfærdeligt at snakke om. Jeg skammer mig, siger Koukalova.

Sophie Fjellvang-Sølling er forsvundet fra tv-rampelyset og nu kan du få hende som tandlæge. Foto: Jonas Olufson Sport og Spil Ski-stjernen Sophie i karriereskift: Få mig som tandlæge

  Dette billede vakte begejstring blandt danske tennisfans. Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix Sport og Spil Tennis-baben Malou: Her er historien om bryst-billedet

Spiseforstyrrelsen kom på U-landsholdet, hvor træneren hed Jindrich Sikola, men han kan ikke genkende billedet.

- Jeg er ikke sikker på, at det var mig, der trickede dette. På den tid var jeg næsten ikke i kontakt med hende, for hun blev trænet af sin mor. Det er ingen undskyldning, men jeg husker det simpelthen ikke, siger træneren.

Koukalova var skadet ved denne vinters OL i Pyeongchang, og hun fik derfor ikke udbygget sin samling af OL-medaljer. Efter skuffende placeringer ved OL i 2010 blev det til tre medaljer ved OL i Sochi i 2014.

Gabriela Koukalova er gift med den tjekkiske badmintonspiller Petr Koukal og er datter af den tidligere langrendsløber Gabriela Svobodová, der vandt medalje ved OL 1984.

Et knæ sprættet helt op. Det er, hvad verdensstjernen Anna Veith deler efter at have været ude med skade i 26 måneder og efterfølgende at have vundet OL-sølv. Foto: All Over OL 2018 Advarsel! Stjernen deler årets klammeste sportsfoto

Andrea Petkovic fortæller ærligt om livet på WTA-touren. Foto: All Over Tennis Sagde hun det? Tennisstjernens uventede sex-afsløring

8 kommentarer
Vis kommentarer