Verdensstjernens vilde plan: Vil banke mændene

Lindsey Vonn søger nye udfordringer og lader sig ikke stoppe af kønsopdelte konkurrencer

Lindsey Vonn i Paris med kæresten Kenan Smith. (Foto: All Over Press)
Lindsey Vonn i Paris med kæresten Kenan Smith. (Foto: All Over Press)

De har måtte tage smertestillende medicin for at kontrollere mavekramperne i international herretennis, efter Serena Williams (og hendes søster for en del år siden i øvrigt) foreslog at konkurrere med mændene.

Serena er stærk - også for stærk for de øvrige kvindelige kollegaer, når hun for alvor viser tænder. Men at bide skeer med de mandlige kollegaer er at gabe over for meget.

Det mener blandt andre John McEnroe, der for nylig sagde, at hun ville ligge og rode rundt omkring nummer 700 på verdensranglisten, hvis hun stillede op i herresingle.

Men Serena er ikke den eneste kvinde, der vil tage kampen op.

Landsmand Lindsey Vonn står også og tripper. Det har hun gjort i flere år og mener, at hun med sin fysik, smidighed og hurtighed kan gøre sig gældende blandt sine mandlige kollegaer på pisterne.

Hun er som Serena allerede en legende i international sport, hvor 77 sejre i alpint skiløb - indtil videre - er mere end nogen anden kvinde i historien.

Og derfor søger hun nye udfordringer.

En kamp indtil nu
Onsdag lod den feterede verdensstjerne sin omverden vide, at hun har i sinde at konkurrere med mandlige kollegaer - uanset om det internationale skiforbund, FIS, giver tilladelse til det eller ej.

Netop FIS har hørt, hvad 32-årige Vonn har sagt, men de har ikke just været begejstrede.

Lindsey Vonn har fremført ideen om at løbe med mændene i Lake Louise, Canada, hvor der er World Cup for begge køn.

- Det har været en kamp indtil nu, og det ser ikke ud til at blive lettere, sagde Vonn onsdag.

- Måske er der potentiale i en form for opvisning, lidt som Billie Jean King gjorde, sagde Vonn med henvisning til The Battle of the Sexes, som er et koncept, der har eksisteret siden 1970'erne, hvor ovenstående 29-årige King mødte 55-årige Bobby Riggs i en opvisningskamp, som hun endte med at vinde.

- Kvinderne mangler en vis styrke i både ski og tennis sammenlignet med mænd, men vi har fordelen af at være mere smidige og kan have en type fitness, som mænd ikke altid har. I det lange løb kan det betyde, at vi er hurtigere og bedre, har Vonn tidligere sagt.

Siden har andre stjerner udøvet lignende koncept, hvilket altså Serena Williams ad flere omgange også har været fortaler for.

Skal være lige for alle
- Det er noget, jeg altid har ønsket at prøve. Jeg har trænet meget med mænd de senere år, og jeg har været i stand til at konkurrere med dem næsten hver dag. Jeg føler som atlet, at jeg har brug for muligheden for at se mit sande potentiale, sagde Lindsey Vonn.

- Mange mennesker er uenige med mig, men jeg synes, jeg fortjener chancen - og diskussionen fortsætter, sagde hun.

FIS afviste hende allerede i 2012, fordi de aktuelle regler ikke tillader det. Hun har dog mødt opbakning fra Patrick Riml, der er amerikanernes Alpine Director på landsholdet. Riml, der er østriger, har lobbyet i FIS for at kunne mødes og diskutere ideen.

Herefter kom norske Atle Skaardal, der er løbsdirektør i forbundet, med meldingen om, at det ikke kunne udelukkes - men at det nok vil blive særdeles vanskeligt.

Han slog i en Q&A på, at det vil kræve, at alle skal have lige rettigheder - og at mænd dermed også skal have muligheden for at konkurrere med kvinder.

- Og jeg er ikke sikker på, det er en vej, vi har lyst til at gå, sagde han i den forbindelse - uden at uddybe præcist, hvad han mente...

Derfor lugter det af en form for opvisningsløb i FIS-regi, hvis tanke skal blive til handling. Uanset hvad slås Lindsey Vonn videre.

I første omgang gælder det dog Pyeongchang i Sydkorea, hvor de olympiske vinterlege finder sted næste år.

Vonn er allerede nu i færd med forberedelserne og skal tage revanche for det missede OL i Sochi i 2010, hvor hun var skadet.

Hun har en guld- og bronzemedalje fra legene i Vancouver for syv år siden i henholdsvis styrtløb og Super-G.

Carolines forelskede kæreste: Hun skinner som menneske

Carolines vennekreds: Her er jetset-netværket

Det er fuldstændig hat og brille

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.