Stjerner i macho-sport: Ja, vi er til mænd

To sportsstjerner er i weekenden sprunget ud som homoseksuelle i macho-sportsgrene

David Denson er første amerikanske baseball-spiller, der springer ud som homoseksuel, og også i rugby sprang en enkelt ud i weekenden (Foto: Zuma Press)
David Denson er første amerikanske baseball-spiller, der springer ud som homoseksuel, og også i rugby sprang en enkelt ud i weekenden (Foto: Zuma Press)

Sportsfolk, der melder ud om deres homo-seksualitet hører til sjældenhederne, men måske er tabuet for alvor på vej til at blive brudt.

I hvert fald har to udenlandske sportsfolk brugt weekenden til at melde ud om deres seksuelle prioriteter.

I USA har 20-årige David Denson som den første baseball-spiller med tilknytning til prof-serien MLB meldt ud, at han er homoseksuel.

- Jeg har talt med mine holdkammerater, og de har givet mig den selvtillid, jeg behøvede for at springe ud, siger Denson til Milwaukee Journal Sentinel.

- De sagde, 'Du er stadig vores holdkammerat. Du er stadig vores bror. Din seksualitet har intet at gøre med dine kvaliteter. Du er stadig en boldspiller, og vi behandler dig ikke anderledes. Vi står bag dig', siger Denson.

Denson blev i 2013 valgt i MLB-draften og spiller for Milwaukee Brewers talenthold.

Benson er den tredje sportsmand fra USAs store ligaer, der springer ud. Tilbage i 2013 var det NBA-spilleren Jason Collins, mens det sidste år var NFL-spilleren Michael Sam, der fulgte efter. Sam har dog netop stoppet karrieren igen efter et vanskeligt år.

Se også: Amerikansk homo-spiller stopper karrieren

Også i England har weekenden budt på en sportsmand, der har meldt åbent ud om sin homoseksualitet.

27-årige Keegang Hirst er den første spiller i den britiske rugby-liga, der melder ud, at han er til mænd, og det altså i en af de absolutte macho-sportsgrene.

- Først kunne jeg ikke engang i mit hoved sige, at jeg er bøsse. Nu føler jeg det som, at jeg endelig kan ånde ud, efter jeg har holdt inde i lang tid, siger Hirst til Daily Mirror.

- Den eneste gang, hvor jeg følte mig fri, det var når jeg gik på banen. Nu føler jeg mig helt fri, siger Hirst.

Hirst har først fortalt sin kone det for nogle få uger siden, og børnene på to og syv år har bare fået at vide, at mor og far er gået hver til sit, men rugby-spilleren har haft det svært med erkendelsen.

- På de værste dage tænkte jeg, at jeg ikke kunne sige det, så hellere dø. Jeg nåede aldrig at stå med pillerne, men jeg havde overvejet, hvordan, hvor og hvornår, jeg ville gøre det, siger Hirst.

Nu ved han godt, at han kan se frem til hån fra fans.

- Men for første gang er jeg godt tilpas i min krop. Jeg ved godt, at det stereotype billede af en rugbyspiller er, at man skal være hård og macho, og jeg troede, at jeg ville stødt ud af venner og familie, men sådan er det ikke gået, siger Hirst.

Rugby-spilleren slår fast, at han har fået stor støtte fra holdkammerater og modstandere allerede.

Se også: Tine Scheuer om homo-udfald: Jeg er rystet over ham

12 kommentarer
Vis kommentarer