Superstjerne angriber Trump: Din bums!

Basketball-stjernen beskriver den amerikanske præsident som en 'bums' efter Donald Trumps kommentarer omkring Stephen Curry

Her slår Stephen Curry fast, at han ikke har lyst til at besøge Trump (Video: SNTV)

Det er vist ingen hemmelighed, at Donald Trump ikke er bange for at sige sin mening.

Tit bruger den amerikanske præsident sin Twitter-profil til at ytre sig om Gud og hver mand. Og lørdag gik det udover Golden States stjernespiller Stephen Curry.

Her gjorde Trump det klart, at invitationen til NBA-mestrene Golden State Warrios til at besøge Det Hvide Hus nu var trukket tilbage.

Se også: Trump vil fyre NFL-spillere: 'Ville I ikke elske at se det'

Ifølge Trump skyldes det, at Golden States stjerne Stephen Curry tidligere havde slået fast, at han ikke havde lyst til at besøge Trump, og at hele holdet overvejede en boykot.

Men nu var der slet ikke nogen invitation til at tage stilling - ifølge Trump.

Det udsagn har naturligvis fået stor opmærksomhed hos de amerikanske medier. Og siden han blandede Currys basket-kollega LeBron James sig også - og det med en kontant besked til præsidenten.

- Din bums. Stephen Curry har jo allerede sagt, at han ikke kommer. Derfor er der heller ikke en invitation. At tage i Det Hvide Hus var en kæmpe ære. Indtil du kom derind og sidde, skriver James på sin Twitter-profil.

Det er ellers kutyme, at mestrene i de største amerikanske sportsligaer inviteres til en hyldestceremoni hos præsidenten. Og som regel takker atleterne også ja - men det har Curry og Golden Sattes Warrios ikke været synderligt interesserede i.

Det var dog ikke det eneste sports-emne, så Trump blandede sig i denne weekend.

For står det til den amerikanske præsident, skal de spillere, der nægter at deltage i nationalsangen forud for NFL-kampe, fyres. Det sagde Donald Trump under en tale i Alabama.

Meldingen kommer efter en racedebat, der begyndte for et år siden, da NFL-stjernen Colin Kaepernick blev siddende under nationalsangen for at demonstrere sin utilfredshed med racemæssig ulighed i samfundet og politivold over for sorte i USA.

- Ville I ikke elske at se, hvis en af ejerne af en NFL-klub, når en af hans spillere udviser manglende respekt for det amerikanske flag, gik ud og sagde: Få den "son of a bitch" af banen, ud med ham, han er fyret?

- Det bliver en af ejerne nødt til. De bliver nødt til at fyre dem, der ikke viser respekt for flaget og nationalsangen. Ejeren ved det måske ikke, men han ville blive den mest populære i landet, hvis han gjorde det, siger Donald Trump.

Siden Colin Kaepernicks protest har flere andre spillere i ligaen fulgt trop med lignende handlinger.

Hvis det sker igen, bør publikum vise sin utilfredshed og gå hjem, mener præsidenten.

- Når folk sætter sig på knæ under vores smukke nationalsang, skal folk forlade stadion. Også selv om det kun er én spiller, som gør det. Jeg garanterer, at protesterne vil stoppe. Det vil stoppe helt. Folk skal bare gå, siger Trump.

Han anklager samtidig ligaens dommere for at gøre spillet kedeligere ved at slå hårdere ned på voldsomme tacklinger.

Den udmelding faldt ikke i god jord hos NFL, hvis chef, Roger Goodell, svarede på præsidentens kommentar i en pressemeddelelse.

- Ødelæggende kommentarer som denne viser en mangel på respekt for NFL, vores fantastiske spil og vores spillere, samt mangel på evne til at forstå den enormt positive betydning, som klubberne og spillerne har i de lokale miljøer, lyder det fra Goodell.

Natten til søndag dansk tid fulgte Bruce Maxwell fra Oakland Athletics op som den første spiller fra Major League Baseball (MLB) på de protester, der blev startet af NFL-stjernen Colin Kaepernick, og siden spredte sig til flere spillere i NFL og basketball-ligaen NBA.

Den 26-årige afroamerikaner Bruce Maxwell satte sig på knæ under nationalsangen og holdt hånden på hjerte, mens holdkammeraten Mark Canha støttede ham med en hånd på skulderen.

- Alle ser sport, og alle elsker sport, og jeg synes, at det var det rette for mig at gøre, siger Maxwell ifølge AP.

Formålet med de stille protester er at sætte fokus på racemæssig ulighed i det amerikanske samfund og politivold over for sorte.

Bruce Maxwells bidrag til protesten kom i kølvandet på, at USA's præsident, Donald Trump, fordømmelse af den type af handlinger.

Trump sagde fredag aften under en tale, at spillere, der i præsidentens øjne viser disrespekt over for nationalsangen og det amerikanske flag, bør fyres af deres klubber.

Den udmelding blev besvaret med kritik fra organisationerne bag NFL og NBA.

Baseballklubben Oakland Athletics støtter også op Bruce Maxwells protest. Klubben skriver i en erklæring, at man står bag spillernes konstitutionelle rettigheder og retten til at ytre sig frit.

Se også: Rigmand vil sælge NBA-hold - her er den vanvittige pris

Se også: Sydkoreaner vinder US Open i golf med Trump som tilskuer

Putin fik det han ville have, VM.  Her fejrer han det under Confederations Cup sammen med FIFA's præsident, Gianni Infantino. Foto: AP Sport og Spil Det beskidte spil om VM: Putin gik i Panik

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen