Absurd: Rikke Møller må dele VM-medalje med to konkurrenter

Rikke Møller Pedersen bliver en af tre svømmere, der alle fik tredjebedste tid i 200 meter brystsvømning-finalen ved VM i Kazan

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Det var et regulært svømmedrama, der skulle til, før Rikke Møller Pedersen sikrede Danmark den tredje medalje ved VM i russiske Kazan.

I VM-finalen i 200 meter brystsvømning kom Rikke Møller Pedersen ind i samme tid som Jessica Vall fra Spanien og Shi Jinglin fra Kina, og dermed får de tre svømmere alle en bronzemedalje.Trioen svømmede ind i tiden 2.22,76 minutter.

Det var over halvandet sekund langsommere end Kanako Watanabe fra Japan, der overlegent vandt guld, mens den amerikanske sølvvinder Micah Lawrence var lidt over tre tiendedele af et sekund hurtigere end bronzetrioen.

Se også: Danske mænd sætter rekord og klar til OL

Midtvejs var danskeren i front, og så var spørgsmålet, om hun kunne holde det høje tempo. På de sidste 50 meter gik danskeren dog ned i tempo, men fik alligevel tilkæmpet sig en medalje.

Rikke Møller var videre fra semifinalerne i bedste tid, og der var derfor forventninger om, at det kunne blive til et dansk topresultat. Havde danskeren gentaget den tid i finalen, ville det have givet en sølvmedalje.

- Der er en del af mig, der er lidt splittet, fordi den sidste del bliver så ærgerlig, men den første del er jeg stolt af, siger Rikke Møller Pedersen til Politiken.

Se også: Suveræne Jeanette Ottesen vinder indledende heat

Også sportschef i Dansk Svømmeunion Lars Green Bach er ærgerlig over løbet, som så rigtig godt ud på de første 150 meter, men som synes at smuldre for danskeren på de sidste 50 meter. Det fortæller han i en pressemeddelelse.

- Det er rigtig ærgerligt, at Rikke ikke lykkes med at omsætte de gode takter fra den daglige træning der hjemme til en god tid ved VM, udtaler Green Bach , der dog naturligvis er glad for, at det trods alt blev til en bronzemedalje til Rikke og til Danmark i aften.

Rikke Møller Pedersen er selv indehaver af verdensrekorden på distancen. Den lyder på 2.19,11 minutter og blev sat ved VM i Barcelona for to år siden.

Desværre for danskeren blev den dengang ikke sat i finalen i Barcelona, og derfor måtte hun nøjes med sølv. Fredag røg hun så yderligere et skridt ned ad rangstigen.

2 kommentarer
Vis kommentarer