Annonce:
Annonce:

Ambassadør mod mobning i otte år

Jeanette Ottesen har i otte år været ambassadør for antimobbe-organisation, der nu kritiserer hende for at udlevere Lotte Friis

Jeanette Ottesen stoppede karrieren efter OL i Tokyo. Foto: Jens Dresling
Jeanette Ottesen stoppede karrieren efter OL i Tokyo. Foto: Jens Dresling
Annonce:

I otte år har den tidligere svømmer Jeanette Ottesen været ambassadør for organisationen MOT, som arbejder for at forhindre eksklusion og mobning hos børn og unge.

Og nu får Ottesen også kritik fra organisationen for den måde, hun detaljeret fortæller om mobningen af Lotte Friis i sin nye bog 'Fri'.

- Når man vælger at fortælle sådan en historie, så synes vi, at det er vigtigt at huske, hvis historie man fortæller, siger Stina Grøn, administrerende direktør i MOT, til Ekstra Bladet.

- Jeg vil altid sige, at det er dem, som det er gået ud over, som skal bestemme, om en historie skal ud.

Kommet kluntet frem
Stina Grøn siger, at Ottesen har været en 'super ambassadør' for MOT og mener ikke, det har været hendes intention at såre Lotte Friis.

Annonce:

- Jeg kender Jeanette, og jeg ved, hun ikke er et ondt menneske. Jeg tror, hvis Jeanette kunne sidde over for mig, så ville hun sige, at hun ville ønske, hun havde haft den samtale tidligere med Lotte Friis inden bogen kom ud, hun ville ønske, hun havde fortalt mere detaljeret, hvad der stod, siger Stina Grøn.

Jeanette Ottesen (venstre) sammen med Lotte Friis og Rikke Møller Pedersen (højre) i 2013. Foto: Jens Dresling
Jeanette Ottesen (venstre) sammen med Lotte Friis og Rikke Møller Pedersen (højre) i 2013. Foto: Jens Dresling

- Men det er kommet kluntet frem, og det er ikke en velovervejet måde at gøre det på, siger Stina Grøn.

Efter kapitlet blev offentliggjort, gik Lotte Friis ud på sin Instagram og fortalte blandt andet, at hun 'føler sig mere blottet og stillet til skue for hele Danmark, end jeg nogensinde har prøvet før'.

Friis fortæller også, at 'jeg på intet tidspunkt blev spurgt, om hvorvidt det er ok, at jeg er blevet brugt i hendes bog. Det er min historie at fortælle - ikke hendes'.

Har gang i andre projekter
Ekstra Bladet har forsøgt at få et interview med Jeanette Ottesen, men det har ikke været muligt. I et svar på SMS fortæller hun, at hun er på tænkepause i MOT.

- Jeg meddelte for mange måneder siden, at jeg ville stoppe i MOT, fordi jeg ikke længere havde tid til at engagere mig grundet andre projekter, skriver Jeanette Ottesen.

Annonce:

Til kritikken om, at hun har fortalt så grundigt om mobningen af Lotte Friis, forholder hun sig således.

- Jeg er oprigtigt ked af, at have gjort Lotte så ked af det, men lige nu er der intet, jeg kan sige, som er godt nok. Nogle folk vil ikke forstå, hvad det er, jeg mener med min fortælling, men de har heller ikke læst hele bogen., skriver Jeanette Ottesen.

Du kan læse hele Jeanette Ottesens skriftlige svar til Ekstra Bladet i boksen nedenfor.

 

Jeanette Ottesens svar til Ekstra Bladet

- Jeg meddelte for mange måneder siden, at jeg ville stoppe i MOT, fordi jeg ikke længere havde tid til at engagere mig på grund af andre projekter.

- Jeg fortæller min historie, og ja, Lotte indgår i den, da den dengang fyldte en del for mig. Det var et ubehageligt miljø, hvor der blev sagt mange grimme ting - og det er så dem, jeg skriver detaljeret omkring i min bog, i håb om at der kommer fokus på den beskidte tone - for det er forkert. Også selvom man "bare" står på sidelinjen, som jeg gjorde.

- Jeg tror og håber, at bogen kan være med til at ændre noget, når det hele bliver læst. Jeg er oprigtigt ked af at have gjort Lotte så ked af det, men lige nu er der intet, jeg kan sige, som er godt nok.

- Nogle folk vil ikke forstå, hvad det er, jeg mener med min fortælling, men de har heller ikke læst bogen. Jeg fortæller om et miljø, hvor det unormale blev gjort til noget normalt, og det skal der gøres op med. Jeg prøver faktisk at gøre noget godt med mine fortællinger.

- Hvis man bliver gjort til et dårligt menneske, når man står frem og er ærlig, så er der aldrig nogle, som tør stå frem, og det er faktisk ærgerligt, for vi kan lære af hinanden.

Historien om Jeanette Ottesens karriere er både forfærdelig og vidunderlig

Jeanette Ottesen: Der er rigtig, rigtig mange ting, der ikke er godt nok

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Politiet udskrev snydebøder og bør undersøge dem
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: