OL-druk: Overtager udisciplineret svømmehold

Den tidligere danske svømmelandstræner Paulus Wildeboer overtager et udisciplineret australsk svømmehold

Der er nok at tage fat på for WIldeboer (Foto: Mogens Flindt)
Der er nok at tage fat på for WIldeboer (Foto: Mogens Flindt)

Druk, misbrug af medicin på recept og mobning var blandt de giftige ingredienser, som ødelagde det australske svømmelandsholds præstationer ved OL sidste år.

Sådan lyder konklusionen af en undersøgelse, der skulle afdække, hvorfor det gik så skidt for de australske svømmere ved legene i London sidste sommer.

Det bliver den tidligere danske landstræner Paulus Wildeboers opgave at få styr på disciplinen på det australske svømmehold, som har fået den strikse hollænder som ny træner.

Australierne var favoritter i flere discipliner, men underpræsterede. Moralen var dårlig på holdet, lyder det i undersøgelsen lavet af konsulentfirmaet Bluestone Edge for det australske svømmeforbund.

- Der var rigeligt kulturelt giftige ingredienser hos mange af deltagerne på holdet, som brød aftalerne - ved at drikke sig fulde, bruge medicin på recept, ikke overholde udgangsforbud, bedrage og mobbe.

- Det burde have berettiget til en stærk, kollektiv ledelsesmæssig reaktion, som inkluderede trænere, stab og svømmerne. Sådan en kollektiv reaktion kom aldrig, lyder det i rapporten Bluestone Review.

Se også:

Se også: Wildeboer kunne ikke sige nej til Australien

De australske svømmere vandt kun en guldmedalje (holdkap), seks sølvmedaljer og tre bronzemedaljer ved OL i London - den laveste medaljehøst siden OL i Barcelona i 1992.

Holdet kom heller ikke hjem med en eneste individuel guldmedalje, og det er ikke sket siden OL i Montreal i 1976.

En anden undersøgelse iværksat af det australske svømmeforbund viste ligeledes tirsdag, at den strategiske planlægning har været for ringe.

- Det underliggende budskab i begge rapporter er, at vi alle er ansvarlige for den fremtidige succes i australsk svømning.

- Det begynder med disciplin - og handler om at sætte de rigtige standarder for opførsel helt fra toppen og ned, siger det australske svømmeforbunds præsident, Barclay Nettlefold til AFP.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere