Lottes evige rival siger stop

Den blot 23-årige succesrige britiske topsvømmer Rebecca Adlington stopper karrieren som aktiv

Lotte Friis og Rebecca Adlington (i midten) har udkæmpet mange hårde dueller i bassinet. Her ses de i selskab med franske Ophelie Cyriell Etienne efter EM-finalen i 400 meter fri i 2010. (Foto: AP)
Lotte Friis og Rebecca Adlington (i midten) har udkæmpet mange hårde dueller i bassinet. Her ses de i selskab med franske Ophelie Cyriell Etienne efter EM-finalen i 400 meter fri i 2010. (Foto: AP)

Den dobbelte olympiske guldvinder Rebecca Adlington stopper karrieren som svømmer.

Den 23-årige brite har i mange år været en af de hårdeste konkurrenter til den danske topsvømmer Lotte Friis, som nu kan se frem til en rival mindre i kampen om medaljer i fremtiden.

Læs også:

Ny dansk svømmedronning

Adlington, som lige nu er verdensrekordholder på distancen 800 meter fri, vandt to OL-guldmedaljer i Beijing i 2008 og to bronzemedaljer ved OL i London sidste år.

- Jeg er meget stolt af, hvad jeg har opnået indtil videre, men min rejse er ikke slut endnu, siger Adlington på sin personlige hjemmeside.

Alle skal kunne svømme 25 m
Briten vil i stedet for selv at konkurrere på højeste niveau træne helt unge og børn, som skal lære at svømme i en tidlig alder.

- Min vision er, at hver eneste barn i Storbritannien skal være i stand til at svømme 25 meter, når de går ud af grundskolen.

- At være i stand til at svømme er en vidunderlig evne i livet, og jeg ser dette som min største udfordring inden for svømning, lyder det fra Adlington.

Ved OL i London endte Adlington som nummer tre i 800 meter fri, mens den blot 15-årige amerikaner Katie Ledecky snuppede guldet. Lotte Friis blev ved den lejlighed kun nummer fem.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få automatiske nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik bolig- og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time