Annonce:
Annonce:

Jeanette Ottesen sikrede tredobbelt dansk guld

Lotte Friis, Rikke Møller og Jeanette Ottesen vandt EM-guld. Fredagens finaler gav i alt seks danske medaljer

Jeanette Ottesen med sin guldmedalje. (Foto: AP/Michael Sohn)
Jeanette Ottesen med sin guldmedalje. (Foto: AP/Michael Sohn)
Annonce:

Danmark er helt forrygende ved EM på kortbane i Polen, hvor det fredag blev til hele tre danske guldmedaljer, samt to sølv- og en bronzemedalje.

Der var ikke megen konkurrence til hverken Lotte Friis eller Rikke Møller Pedersen, da de to danske svømmere fredag vandt guld på henholdsvis 800-meter-fri og 200-meter brystsvømning.

Lotte Friis sikrede sig guldetforan spanske Erika Villaecija Garcia, som var næsten fem sekunder langsommere end danskeren.

En anden spanier, Melanie Costa Schmid, vandt bronze. Hun var næsten ni sekunder efter Friis.

Lotte Friis lagde så flot ud, at hun holdt sig under verdensrekordens mellemtider på de første 600 meter, men det høje tempo holdt ikke hele vejen i mål.

Friis' fart var dog mere end rigeligt til at sikre guldet i suveræn stil.

Annonce:

Vandt også guld
Heller ikke for Rikke Møller Pedersen var der den store konkurrence, da hun vandt guld i finalen i 200-meter brystsvømning.

Hun var knap halvandet sekund hurtigere end russiske Anastasia Chaun på andenpladsen i disciplinen, hvor Rikke Møller Pedersen i forvejen har den europæiske rekord.

Alle gode gange tre
Jeanette Ottesen gjorde det til alle gode gange tre, da hun på 50-meter butterfly vandt den tredje danske guldmedalje på bare halvanden time.

Ottesen formåede endda også at hive en sølvmedalje i land i disciplinen 100-meter-fri.

Her var Ottesen kun 11 hundreddele af et sekund fra tyske Britta Steffen, som i skarp duel med Jeanette Ottesen vandt guld. Pernille Blume blev nummer fem.

Mie Ø. Nielsen sørgede for endnu en dansk medalje, da hun på 100-meter rygsvømning blev nummer tre og tog bronzemedaljen efter en ukrainer og en russer.

Fredagens sjette og sidste medalje til Danmark faldt i 4x50-meter fri holdkap, hvor Mie Ø. Nielsen, Pernille Blume, Katrine Holm Sørensen og Jeanette Ottesen sørgede for dansk sølv.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Se beskederne

Annonce:
Der er et mordforsøg i gang
Annonce:
Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: