Annonce:
Annonce:

Sammenbrud stopper ikke Rikke Møller

Rikke Møller Pedersen fik hurtigt lagt sit tårevædede sammenbrud bag sig og kan hente EM-medalje i aften

Rikke Møller Pedersen og Lotte Friis svømmer EM på kortbane i Polen i disse dage. (Arkivfoto: Mogens Flindt)
Rikke Møller Pedersen og Lotte Friis svømmer EM på kortbane i Polen i disse dage. (Arkivfoto: Mogens Flindt)
Annonce:

STETTIN (Ekstra Bladet): Det hører til sjældenhederne, at en topatlet bryder sammen for åben skærm. Men det var ikke desto mindre, hvad der skete, da Rikke Møller Pedersen i aftes steg op af EM-bassinet med en femteplads i 50 meter bryst.

Kulminationen på det kaos, der opstod, da hun havde taget fejl af tiden og sidste øjeblik blev hevet ud til finalen af tililende officiel.

- Hvad tænker du om episoden, hvor du brød sammen?

- Jeg har jo svømmet i 100 år, og jeg blev bare så forskrækket over, at jeg kunne se forkert med tiden, og bagefter kom reaktionen så. En 50 meter finale skal jo ikke ødelægge EM, men derfor skulle jeg lige have det ud af systemet, inden jeg kunne komme videre, sagde Rikke Møller Pedersen fredag formiddag.

Annonce:

Føles super
Glad igen, efter at have kvalificeret sig til finalen i favoritdisciplinen 200 meter bryst i hurtigste tid. Næsten et sekund hurtigere end den næstbedste.

Dansk EM-sølv

- Endelig kan jeg se, hvad jeg har trænet til. Det føles super. Jeg tænkte, hvorfor er de andre ikke oppe på siden af mig. Det kører jo bare. Jeg svømmede skide hurtigt, selv om det var meget kontrolleret. Følelsen var, at jeg nærmest lå og gled.

- Hvordan sov du i nat efter den lille episode?

- Faktisk rigtigt dårligt. Men det var ikke så meget på grund af det. Jeg kom mig hurtigt over chokket, da jeg havde fået følelserne ud af kroppen. Og så begyndte jeg ellers at tænke på 200 bryst. Det at komme for sent til start er kun noget, jeg har mareridt om, så det rev benene væk under mig.

- Jeg er glad igen
- Men nu er jeg så den erfaring videre. Det er nok meget mig at reagere på den måde. Får jeg lov at komme ud med det, er det videre i programmet bagefter, og det har jeg det egentlig godt med. Jeg er glad igen.

For to år siden vandt Rikke Møller Pedersen europamesterskabet på 200 meter bryst og en gentagelse af triumfen lurer i aften.

- Den skal bare have så meget gas som overhovedet muligt i finalen og så må jeg se, hvad de andre har at byde ind med. Forhåbentlig har jeg mere i mig. Det gik lige, som jeg havde håbet på.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Støjberg er bare på toppen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: