Lotte Friis fik OL-chok

Verdensmesteren til skade under træningen, frygtede det værste

Lotte Friis slap med skrækken (Foto: AP)
Lotte Friis slap med skrækken (Foto: AP)

Et af Danmarks største olympiske håb, svømmeren Lotte Friis, gennemlevede i går et sandt følelsesmæssigt mareridt.

Med ét så hun OL-drømmen fortabe sig i det fjerne, da uheldet var ude under eftermiddagstræningen på Bellahøj Svømmestadion. Under en øvelse på land, hvor det gjaldt om at hoppe over nogle bomme, fik Lotte Friis sin fod i klemme og kom i det efterfølgende fald så uheldigt til skade med sin hånd, at hun straks måtte opsøge skadestuen på Bispehjerg Hospital.

- Jeg kunne ikke bevæge håndleddet og mine fingre, fortæller Lotte Friis.

Fire, fem timer tog det før, der blev stillet en diagnose. Så lang tid, at den danske verdensmester havde rigelig tid til at tænke over, hvad det ville betyde, hvis hånden eller en eller flere fingre var brækket.

- Jeg frygtede da for OL.

En overreaktion? Næ, overhovedet i en af de mest trænings-krævende sportsgrene. I en OL-sæson er der ikke er plads til stop på skadeslisten, hvis man vil blande sig i medaljestriden.

- Havde jeg brækket noget, havde jeg minimum nok været ude i to måneder, siger Lotte Friis og priser sig lykkelig for diagnosen:

Et forstuvet håndled og nogle slemt forstuvede fingre.

- Heldigvis havde jeg Bas (assisterende landstræner red.) med på skadestuen. Han var god til at berolige mig. Hele tiden sagde han, at det nok skulle gå, og heldigvis viste det sig, at han havde ret.

Lotte Friis regner med at være tilbage i bassinet for noget nær fuld skrue i løbet af et par dage.