Ny dansk VM-medalje

Rikke Møller Pedersen skreg af glæde og smerte, da hun vandt bronze på 200 meter bryst ved VM i Dubai

DUBAI (ekstrabladet.dk): Danmark vandt søndag sin anden medalje ved kortbane-VM i Dubai, da Rikke Møller Pedersen sikrede sig bronze på 200 meter bryst.

Lørdag var danskeren blot 1/100 af et sekund fra at vinde bronze på 100 meter bryst, men søndag lykkedes det hende at presse sig ind på en medaljeplads i et tæt opløb, hvor sølvmedaljen også var inde for rækkevidde.

Rikke Møller Pedersen kom i mål i tiden 2.18,82 minutter - et pænt stykke efter den amerikanske vinder, Rebecca Soni, der vandt i tiden 2.16,39. Kineseren Ye Sun vandt sølv i tiden 2.18,09.

Og ligesom lørdag blev luften flænset af et dansk skrig. Ikke af skuffelse denne gang, men af glæde og smerte.

- Det var pissefedt, at det holdt. Hold kæft, hvor blev jeg nervøs, da jeg vendte ved 150 meter og mærkede, at nu værker benene. Det gjorde bare så ondt, og jeg tænkte, nej, nu sparker du bare videre. Jeg er bare så glad. Det er så lækkert, at det lykkedes at kæmpe videre, selv om det gjorde så ondt.

- Det gjorde så nas. Til sidst værkede det helt ned i min storetå, sagde Rikke Møller Pedersen umiddelbart efter finalen til ekstrabladet.dk.

- Har du arbejdet med at bide smerten i dig?

- Ja, meget. Vi har hele tiden fokuseret på de sidste 100, de sidste 50 meter. Det har man brug for. Ellers kan man ikke være med. Man skal holde pacen. Og kan man ikke det, er det bare om igen. Det er så hårdt, som de færreste aner, men så fedt, når man får udbytte af det.

- Overskred du nogle mentale grænser i dag?

- Ja, jeg havde det bare sådan, at det her sker oppe i hovedet, og det skal du stå igennem. Det skal lykkes.

- Jeg havde som mål at svømme i 2.18, og havde det rakt til en ottendeplads, havde jeg også været glad. På et tidspunkt kunne jeg bare se en masse ben, og jeg tænkte, fuck der er mange foran mig. Jeg vidste ikke, at jeg lå treer inden de sidste 50 meter. Jeg kunne se Soni længere fremme og ellers vidste jeg ikke, hvordan de andre lå.

- Jeg håber, jeg er ved at stabilisere mig som en, der tager medaljer ved EM og VM, og jeg håber, at jeg får meget international erfaring på det her niveau. Det kan blive rigtigt godt - og det heldige ved det hele er jo, at jeg bare elsker det her, siger Rikke Møller Pedersen til ekstrabladet.dk.