Landstræner-kritik påvirker VM-svømmere

Lotte Friis og Rikke Møller Pedersen har fået forstyrret deres VM-forberedelser på grund af landstræner-kritik

Lotte Friis og Rikke Møller Pedersen har fået noget af deres VM-forberedelser ødelagt at ballande i svømmeverdenen (Foto: Lars Krabbe)
Lotte Friis og Rikke Møller Pedersen har fået noget af deres VM-forberedelser ødelagt at ballande i svømmeverdenen (Foto: Lars Krabbe)

Kritikken af Paulus Wildeboers træningsmetoder har ifølge sportschef ved Dansk Svømmeunion, Lars Sørensen, påvirket to af Danmarks medaljehåb ved denne uges VM på kortbane, Lotte Friis og Rikke Møller Pedersen.

I november blev Wildeboer således kritiseret for sine kontante metoder, når han ville have sine svømmere ned i vægt.

- Det har været hårdt for Lotte Friis og Rikke Møller Pedersen at se den træner, de har ekstrem stor tillid til, være under beskydning.

- De har ikke kunnet genkende alle de billeder af ham, der er blevet manet frem af ham i forskellige sammenhænge, siger Lars Sørensen til Jyllands-Posten.

Sportschefen regner dog ikke med, at det kommer til at få indflydelse ved VM i Dubai, hvor målsætningen er "et par medaljer".

- Det har helt klart forstyrret forberedelserne til VM. Det er ikke sådan, at eksempelvis Lotte Friis er blevet sat tilbage træningsmæssigt, men hun er kommet til træning og har været frustreret og ked af det, siger Lars Sørensen.

I november stod elitesvømmeren Josephine Thomsen frem i TV2-programmet "Lige på og sport" og fortalte, at hun kastede mad op på grund af offentlige vejninger, som Wildeboer havde indført.

Derudover var tv-programmet også i besiddelse af flere interne emails, hvor Wildeboer truede flere svømmere med udelukkelse fra VM.