Elitesvømmer har mistet lysten

Jon Rud stopper som elitesvømmer - uforstående overfor kritik af de 'møgelendige' danske herresvømmere

Jon Rud kigger mod Allerød. (Foto: Jens Dresling)
Jon Rud kigger mod Allerød. (Foto: Jens Dresling)

I forsommeren ulmede oprøret i dansk svømning.

Det er ikke blevet meget bedre af de mange EM-medaljer til de kvindelige svømmere, for samtidig var både landstræner Paulus Wildeboer og elitechef Lars Sørensen ude med hård kritik af det danske herrehold, som af Wildeboer blev kaldt 'møgelendigt'.

Midt i diskussionen om dansk svømnings talentarbejde og fremtid stopper en af de bedste herresvømmere på Elitecenteret i Bellahøj, Jon Rud.

- Jeg mistede lysten til at svømme i foråret, og jeg har ikke fået den tilbage efter at have holdt to måneders svømmepause hen over sommeren. Så nu stopper jeg med at svømme for at koncentrere mig om at træne andre i SIGMA i Allerød, siger Rud til ekstrabladet.dk.

- Det hænger blandt andet sammen med, at man som herresvømmer ikke får lov til selv at tage ansvar på Elitecenteret. Det har jeg også sagt internt til Paulus og Lars. De er bange for, hvad der skal ske, hvis svømmerne ikke følger deres planer. Til gengæld risikerer de, at svømmerne ikke tager ejerskab over deres egen karriere, siger Rud.

Meget uheldigt signal
- De nuværende herresvømmere på Elitecenteret er nogle andre typer end de kvindelige svømmere, det bliver man nødt til at forholde sig til. De fyre vil gerne selv tage noget ansvar. Det er f.eks. svært at forstå, at jeg som 24-årig ikke selv kan bestemme, hvilke løb, jeg vil stille op i.

- Den internationale kalender ligger selvfølgelig fast, men der er nationale løb, som jeg selv burde kunne bestemme, om jeg vil eller ikke vil deltage i, siger Rud, der ligeledes stiller sig uforstående overfor den kritik, Wildeboer og Sørensen har været fremme med i forhold til EM-holdet.

- Man siger blandt andet, at herresvømmerne ikke er de bedste rollemodeller. Det er meget uheldigt, for det vil jeg mene, at de er, siger Rud, som glæder sig til at bruge de næste to år på at træne andre.

- Jeg har et studium, som er tilrettelagt efter, at jeg skal bruge meget tid på at svømme, så nu får jeg et par år, hvor jeg kan få en god mentor ude i Allerød og god tid at prøve at træne andre. Så må vi se, om det er der, min fremtid ligger, eller om det f.eks. kunne være sådan et sted som Team Danmark, siger den nu forhenværende elitesvømmer.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen