En duft af danske EM-medaljer

Danmark kan indlede kortbane-EM i svømning med to medaljer allerede i aften - Mads Glæsner og Micha Østergaard klar til finaler

Micha Østergaard er klar til EM-finalen i 200 meter butterfly i aften. (Arkivfoto: Jens Dresling)
Micha Østergaard er klar til EM-finalen i 200 meter butterfly i aften. (Arkivfoto: Jens Dresling)

ISTANBUL (Ekstra Bladet): Knap er EM på kortbane indledt i den tyrkiske hovedstad Istanbul, før en duft af ædelt metal har bredt sig omkring de danske næser.

Både Mads Glæsner i 400 meter fri og Micha Østergaard i 200 meter butterfly er efter formiddagens indledende heat klar til aftenens finale.

- Det gjaldt om at komme sikkert i finalen, og heldigvis var jeg i stand til at kontrollere tingene, sagde Mads Glæsner umiddelbart efter sit heat, hvor han blev toer i tiden 3:38.68, hvilket samlet set kun blev overgået af italieneren Emiliano Brembilla.

- Jeg så godt, at han lå lidt foran mig, men jeg så ingen grund til at svømme på max. Det venter jeg med til at i aften.

Markant hurtigere i aften
Mads Glæsner har en bronzemedalje at forsvare fra sidste års EM. Hvorimod det vil være første gang, hvis Micha Østergaard skal op på sejrspodiet. Med tiden 2:06:05 var hun et pænt stykke fra sin personlige rekord, og en overgang herskede der tvivl, om tiden rakte til en plads i finalen.

Tvivl er der til gengæld ikke om, at Micha Østergaard vil svømme markant hurtigere i aften.

- Ja, det kan jeg garantere. Jeg kommer helt ned omkring min personlige rekord. I indledende gjaldt det om at komme videre og spare så mange kræfter som muligt, sagde Micha Østergaard efter sit trods skuffende åbningsløb, der meget kekvemt åbner for forbedring senere i dag.

Ved det seneste EM hentede Danmark sensationelt seks medaljer, og ambitionen er at gøre det ligeså godt denne gang.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere