Vi er vilde med svømning og fodbold

DIF kunne i 2011 samlet set notere godt 13.000 nye medlemmer i sine 61 specialforbund

De danske elitesvømmere henter håndfulde af medaljer ved store mesterskaber, og det danske fodboldlandshold fortsætter med at præstere flotte resultater og er klar til endnu en stor slutrunde.

Om det er topnavnenes store præstationer i de senere år, der lokker danskerne til svømmehallen og fodboldbanen, er der ikke lavet undersøgelser om, men de to sportsgrene står i hvert fald for markante medlemsfremgange i det forgangne år.

Se også: Svømmeboss jubler over kendismagneter

Det viser en ny opgørelse fra Danmarks Idræts-Forbund, som netop har offentliggjort den seneste 'hitliste' over de mest populære sportsgrene i Danmark.

Svømmesporten tegner sig således for en medlemsfremgang på hele 7,3 procent, svarende til 9.515 nye medlemmer.

Landets klart største sport er fortsat fodbold, der med en fremgang på 13.799 medlemmer nu har rundet 350.000 udøvere på landsplan. Nationalsporten kan dermed notere en stigning på lige knap fire procent.

Den næststørste sport i Danmark er golf, der dog kan se tilbage på et år, der bød på en ganske lille tilbagegang, og det samme kan håndbold på femtepladsen.

Se også: Ingen OL-panik hos Ottesen

Samlet set har de 61 specialforbud under DIF fået 13.494 flere medlemmer i 2011.

- Jeg er glad for, at vi atter kan notere en fremgang, og for at så mange danskere via en DIF-forening oplever glæden ved at dyrke idræt.

- Men tallene viser også, at det er nødvendigt, at vi fortsætter vores arbejde med at udvikle nye tilbud, som passer til danskernes behov og ønsker, siger DIF-formand Niels Nygaard i en pressemeddelelse.

- Vores ambition er fortsat at have 100.000 flere medlemmer ved udgangen af 2013 set i forhold til 2010-tallene, lyder det.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere