Annonce:
Annonce:

Union vil forbyde svømmedragter

Dansk Svømmeunions eliteafdeling vil forbyde de yngste svømmere at konkurrere i de nye, men også meget dyre svømmedragter

Elitechef Lars Sørensen er imod dyre svømmedragter til de yngste. (Foto: Jens Dresling)
Elitechef Lars Sørensen er imod dyre svømmedragter til de yngste. (Foto: Jens Dresling)
Annonce:

Står det til Dansk Svømmeunions eliteafdeling, skal det fremover være forbudt for drenge under 15 år og piger under 13 år at bære en af de nye svømmedragter til konkurrence.

- Vi synes det er forkert, at en svømmepige på 11 år skal have en dragt eller to til 3500 kroner, som hun kan bruge tre-fire gange, siger elitechef Lars Sørensen til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Han mener, at en af svømningens styrker altid har været, at alle kan være med, uanset forældrenes indkomst. Det bliver imidlertid svært at opretholde, hvis svømmerne konstant skal udskifte de moderne og kostbare, men også meget skrøbelige dragter.

Ud over prisen og holdbarheden er der også en anden grund til forbuddet. På grund af den indbyggede ekstra opdrift lærer de unge svømmere heller ikke at ligge ordentligt i vandet, når de svømmer.

Forslaget, der har opbakning fra samtlige de danske landsholdssvømmeres trænere, skal diskuteres på et bestyrelsesmøde 12. november.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Danskerne har tabt tilliden til politikerne
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: