Rikke Møller Pedersen finaleklar i rekordtid

Den danske svømmestjerne er finaleklar ved EM i 50 meter bryst i ny dansk rekordtid - Mie Ø. Nielsen også lynhurtig i 100 meter ryg

Første dansker i vandet i Herning torsdag eftermiddag var Rikke Møller Pedersen, og hun kvitterede for opbakningen i det jyske med at svømme sig i EM-finalen i 50 meter bryst.

Og det endda i en tid så god, at det er ny dansk rekord. 29,96 sekunder tog det Rikke Møller Pedersen at svømme de 50 meter, og det er ny dansk rekord.

Hun skar fire hundreddele af sin egen danske rekord på 30 sekunder rent.

Rikke Møller Pedersen er finaleklar i tredjehurtigste tid, og vinder hun en medalje i disciplinen, er det overraskende. Hun er stærkere på de længere distancer.

Se også: SLUT: Dansk guld og tre gange sølv

Til gengæld blev semifinalen som ventet endestationen for Kelly Riber Rasmussen, der dog glædede sig over at have deltaget i den flotte kulisse.

- Det var fantastisk at svømme derinde med den gode opbakning. Det bliver ikke meget bedre.

- Det er selvfølgelig ærgerligt, at tiden ikke var, som jeg havde håbet, men der er ikke andet for end at gå hjem og arbejde med nogle små detaljer, siger Kelly Riber Rasmussen.

Finalen i 50 meter bryst svømmes senere torsdag med Rikke Møller Pedersen som en af favoritterne.

Se også: Skuffet Glæsner må nøjes med fjerdeplads

Også i 100 meter ryg er der en dansker med i finalen. Og Mie Ø. Nielsen ligner i den grad en svømmer, der har tænkt sig at tage medalje i disciplinen.

Danskeren var bedst i indledende heat, og i semifinalen gjorde danskeren det igen.

57,09 sekunder lød tiden, næsten et sekund hurtigere end i indledende heat og igen bedst af alle. Satidig var hun tæt på sin egen danske rekord i 56,73 sekunder.

- Vi havde snakket om, at jeg skulle svømme 57,30 i semifinalen, men det blev endnu bedre, så det var bare dejligt.

- Jeg håber helt klart, det bliver til en medalje, og jeg kan blive ved med at ligge, hvor jeg ligger nu. Men de andre ser også stærke ud, specielt hende fra Ukraine, siger Mie Ø. Nielsen om konkurrenten Daryna Zevina.

Mie Ø. Nielsen svømmer finale fredag aften.

0 kommentarer
Vis kommentarer