Verdensrekord i Herning

Italien var hurtigst i mændenes holdmedley, mens Mads Glæsner i lidt mere adstadigt tempo kom i finalen i 400 meter fri

(Arkivfoto: AP)
(Arkivfoto: AP)

HERNING (Ekstra Bladet): Mindre end tre timer skulle der gå, før den første verdensrekord var sat ved EM på kortbane i Herning. I semifinalen i 4 x 50 meter medley var Italien hurtigst i tiden 1.33.65 minutter.

Dog hører det med til historien, at man først for nylig er begyndt at registrere verdensrekorder i holdmedley, og derfor står man nu i den særegne situation, at europarekorden er hurtigere end verdensrekorden. En rekord, der efter alt at dømme bliver forbedret endnu mere i aftenens finale.

Der var heller ingen vaklen, da Danmarks bedste mandlige svømmer Mads Glæsner crusede i finalen i 400 meter fri.

- Det gjorde lidt ondt til sidst, men det vil det altid gøre på en 400 meter. Det vigtigste var at komme i finalen, sagde Mads Glæsner, der kom videre i femtebedste tid.

Hvad formen rækker til i aftenens finale, turde han ikke gisne om.

- Jeg må se, hvad jeg mere har at give af, sagde han efter som tredje danske mand at have kvalificeret sig til finalen.

De to øvrige var tidligere på formiddagen Daniel Skaaning og Viktor Bromer i 200 meter medley.

Se også: Single-pigen Jeanette Ottesen svømmer i tilbudDer står ikke længere et dampende varmt måltid mad klar, når Jeanette Ottesen Grey kommer hjem fra træning. Efter bruddet med Bobby Grey må hun klare sig selv (Foto: Anthon Unger) Svømning Jeanette Ottesen: Her er mit nye liv

Dansk svømning har de seneste år nærmest været 100 procent symbiliseret af stjerner som Lotte Friis, Jeanette Ottesen og Rikke Møller Pedersen, men nu trænger mændene sig også på.

Projektet Great Danes, der skal bringe herrerne frem i forreste række og har landstræner Nick Juba som frontfigur, gav udbytte i samme øjeblik, EM begyndte i Herning torsdag formiddag.

Her var Victor Bromer og Daniel Skaaning så hurtigtgående, at de begge svømmede sig i aftenens finale i 200 meter medley. Et sjældent syn at se to danske herrer i en EM-finale.

- Jeg kan ikke se, at der er nogen grund til at sætte en overligger på hvor langt, jeg kan nå i min karriere, sagde Victor Bromer til Ekstra Bladet inden EM, og stortalentet viste med sit indledende heat, at han har potentialet til at gå nogle gyldne dage i møde.

Og det samme må siges om Danmarks største kvindelige talent, 17-årige Mie Ø. Nielsen

- Der er gået fire uger siden DM, hvor jeg har været meget utålmodig efter at komme i gang med EM, sagde Mie Ø. Nielsen spækket med overskud forud for aftenens semifinale i 100 meter ryg.

- Jeg går efter en medalje, og den må gerne være af guld. Jeg ved, det bliver super hårdt, men det er virkelig fedt at svømme i Boxen. Pludselig kan jeg høre, at folk råber mit navn. Det er jeg ikke vant til, og det giver mig ekstra energi.

Mie Ø. Nielsen svømmede i tiden 58.04 i indledende heat.

- Jeg svømmede meget kontrolleret, og havde meget mere i tanken. Planen var få en tid på omkring 58.00, så alt gik efter planen.

Rikke Møller Pedersen kom videre fra indledende heat i 50 meter brystsvømning i en tid, der var kun var seks hundrededele fra hendes personlige rekord i en disciplin, der ikke er hendes favorit.

- Der har været så megen tumult med mine forberedelser inden EM, så det var dejligt at komme godt i gang, lød det fra den danske verdensrekordindehaver på 200 meter brystsvømning.

Formiddagen sluttede med, at Jeanette Ottesen stilsikkert og med udstrålingen af stort overskud svømmede sig videre i 100 meter fri i femtebedste tid. Verdensmesterens heat lå så tæt op ad holdkappen i 50 meter fri, at hun ikke nåede blive klar. Det var dog ingen hindring for det danske hold til at komme i aftenens finale på tredjebedste tid.

- Vi går efter at slutte i Top 3, og medaljen må gerne blive af guld. Det vil da være dumt ikke at gå efter det, lød det fra Pernille Blume.

De øvrige på holdet var Mie Ø. Nielsen, Kelly Riber Rasmussen og Julie Levisen.

Aftenens finaleasnit indledes klokken 16.00 med officiel åbning af EM.

Se også: Rekord-Rikkes kæreste: Hvad kan jeg sige?

0 kommentarer
Vis kommentarer