Jeanette Ottesen forsinket af dopingtest

Den danske sprinter var dog ikke mere træt, end at hun kom videre i næsthurtigste tid i 50 meter butterfly

Jeanette Ottesen måtte en tur til dopingkontrol, inden hun sprang i bassinet. (Foto: Jens Dresling)
Jeanette Ottesen måtte en tur til dopingkontrol, inden hun sprang i bassinet. (Foto: Jens Dresling)

Klimakset var til at få øje på: Kort efter at Jeanette Ottesen oplevede et af karrierens højdepunkter, da den danske holdkap i aftes triumferede på hjemmebane, måtte hun stille sig op i køen for at blive dopingtestet.

Jeg stod i kø en time i kontrolrummet. Det var noget rod. Også fordi, jeg ikke kom hjem i god tid, fortalte den danske sprinter, da hun i formiddag svømmede sig videre i 50 meter butterfly i næsthurtigste tid. Beviset på, at der skal en del til at slå hende ud.

- Det var en smule hektisk i går, så jeg havde lidt svært ved at falde ned, da jeg kom hjem på hotellet.

Se også: De danske svømmere brillerer: Her er den fjerde guldalder

Trods den tumult der altså fulgte efter guldet på hjemmebane er Jeanette Ottesen ikke mere mærket, end at hun er opsat fortsætte indsamlingen af medaljer. I aften kan hun i bedste fald få medalje i såvel 100 m fri som 50 m butterfly.

I tiden 25.47 sekunder blev hun kun overgået af svenske Sarah Sjøstrøm.

Se også: Svømmelandstræner: Jeg er en smule skuffet

- Jeg arbejdede lidt for det, men Sarah Sjöström svømmede hurtigt i heatet før, så jeg blev jo nødt til at vise lidt, sagde Jeanette Ottesen og lovede, at der er mere at skyde med senere i dag.

I 50 meter ryg gik to danske herresvømmere videre til semifinalen. Andreas Schiellerup slog den danske rekord i tiden 24.09 sekunder, mens Viktor Bromer umiddelbart skuffede i sit heat i 4x100 m medley, men der var en forklaring på, at han ikke var i nærheden af at komme i finalen.

- Jeg havde på forhånd besluttet, at jeg ville spare på kræfterne til 200 m fly, og derfor svømmede jeg ikke igennem, lød forklaringen.

Der var også hele fire danskere i bassinet, da det indledende program i 400 meter medley blev afviklet.

Se også: Jeanette Ottesen: Det er det sygeste nogensinde

Frans Johannessen, Anton Ørskov Ipsen, Chris Christensen og Viktor Bromer deltog, men det var kun Chris Christensen, som endte med at gå videre til finalen, der svømmes klokken 17 i eftermiddag.

Det var en skuffelse for Viktor Bromer, at han ikke gik videre til finalen, og EM har indtil videre været en skuffelse for den danske svømmer.

0 kommentarer
Vis kommentarer