Dagens medalje-menu ved EM i svømning

Danmarks nye svømmedronning afviser på forhånd, at hun senere i dag snupper sin tredje EM-guldmedalje

Mie Ø. Nielsen kan sidst på eftermiddagen hente sin tredje EM-medalje. (Polfoto: Jens Dresling)
Mie Ø. Nielsen kan sidst på eftermiddagen hente sin tredje EM-medalje. (Polfoto: Jens Dresling)

Tilskuerne, der skal til EM-svømning i Boxen i dag, behøver ikke øve sig på nationalsangen, inden de drager hjemmefra. For der skal indtræffe et mindre mirakel, hvis Danmark skal vinde guld for tredje dag i træk.

Finaleafsnittet begynder klokken 16.30 med følgende danskere i finaler:

Mads Glæsner, 1500 m fri. Kl. 16.30
Landstræner Nick Juba sagde i aftes, at han tror på, at Mads Glæsner kan lave ’noget stort’ på 1500 meter. Distancen, han vandt ved sidste års kortbane-VM, inden guldet siden blev taget fra ham på grund af en dopingsag. Der svømmes som sådan ikke finale. Vinderen er den hurtigste af fire heat. De tre første blev afviklet i formiddag, mens det sidste, hvori de på papiret stærkeste svømmere er placeret og altså blandt dem Mads Glæsner, afvikles i finaleafsnittet.

Mie Ø. Nielsen, 50 m rygcrawl. Kl. 16.50 semifinale. Finale senere i finaleafsnittet.
En sprinterdistance, hvor den nybagte svømmekomet vil møde sin begrænsning. Små detaljer udgør den store forskel, og i bedste fald vil hun gribe fast i bronzemedaljen. At hun gik videre til semifinalen som samlet nummer et, giver hende ikke anledning til forhastede konklusioner og dramatiske forventninger.

- Det er 100 meteren, der er mit favoritløb. Jeg skal nok gøre det så godt som moverhovedet muligt på 50 meteren, men det er helt urealistisk at sætte næsen op efter guldmedalje her. Der er et par andre lige netop den distance ligger bedre til, sagde hun til Ekstra Bladet inden EM-stævnet gik i gang.

Se også: Guld-Mie i rekordhumør igen

Lotte Friis, 400 m fri. Kl. 17.01.
Guld skal man ikke kalkulere med, selv om hun kom i finalen på tredjehurtigste tid. Lotte Friis har aldrig vundet et stort mesterskab på 400 meter. Spidskompetencen ligger på langbane og på de længere distancer, 800 og 1500 meter. Gættet er, at hun blander sig i kampen om bronzemedaljen. De to spaniere Mireia Belmonte og Melanie Costa var hurtigst i indledende, men også Camille Muffart, olympisk triumfator på distancen, vil sandsynligvis bejle til guldet.

Se også: Lotte Friis er klar til finalen: Lettere end forventet

Viktor Bromer, 200 m butterfly. Kl. 17.47.
Det 20-årige stortalent sparede på kræfterne i går. Men uanset hvad vil det være en overraskelse af de større, hvis doseringen af kræfter fører til medalje. Han kom i finalen på syvendebedste tid efter at have tangeret den danske rekord i semifinalen.

Danmark. 4x50 m fri mixed. Kl. 18.27.
I den nye disciplin, hvor holdet består af to kvinder og to mænd, røg Danmark i finalen på femtebedste tid, og der kan måske være endnu mere i vente, hvis man vælger at benytte Jeanette Ottesen i finalen.

Se også: Oprejsning for de danske herrer ved svømme-EM

0 kommentarer
Vis kommentarer