Færøsk EM-medalje uden badehætte

Pal Joensen, der har repræsenteret Danmark ved OL, vandt sølv i 1500 meter, mens Mads Glæsner skuffede

Arkivfoto: AP/Misha Japaridze
Arkivfoto: AP/Misha Japaridze

HERNING (Ekstra Bladet): Der måtte hjælp til fra Færøerne, før de danske svømmeherrer med lidt god vilje også kunne bryste sig af en medalje ved EM i Herning.

Sølv blev det til i 1500 meter fri for den færøske svømmer, mens Mads Glæsner førte indtil 400 meter, hvorefter han gik kold og sluttede som nummer ni.

Færøske Pal Joensen har repræsenteret Danmark ved OL, han bor i Danmark, han taler dansk og nu har han også prøvet at vinde en EM-medalje i Danmark.

Kan man ikke godt sige, at du har vundet medaljen for Danmark?

- Nej, medaljen er for Færøerne, men jeg vil gerne takke Dansk Svømmeunion for at få lov at træne på elitecentret i København, lød det fra Pal Joensen, efter at han servieret hele to udsendte journalister fra Færøerne.

Der var først til sidst, at publikum begyndte at heppe helhjertet på Pal Joensen.

- Jo, jeg mærkede i hvert fald, at de var med mig de sidste 300 meter.

Pal Joensen, der har ramt den internationale svømmetop ved i første omgang at træne i et kortbanebassin på Færøerne, var klar over, at formen gerne skulle række til en medalje.

- Ja, jeg vil sige, at jeg var blevet overrasket og meget skuffet, hvis jeg ikke havde fået medalje. Og løbet gik rigtigt godt. Jeg følte hele tiden, at jeg var i kontrol, og efter 500 meter begyndte jeg at sætte farten op, og til sidst kunne jeg mærke, at jeg havde endnu mere at gøre godt med.

Til gengæld havde Pal Joensen ikke sin badehætte at gøre godt med. Omkring midtvejs i løbet sad den så løst, at han til sidst besluttede sig for at smide den.

- Ja, jeg følte mig lidt som en amatør. Det er sådan noget, der ikke må ske. Jeg mistede lidt fokus, og jeg ved, at min træner virkelig bliver sur nu.

Se også: Skuffet Glæsner må nøjes med fjerdeplads

Der blev som sådan ikke svømmet finale. Vinderen blev den hurtigste af fire heat.

De tre første blev afviklet i formiddag, mens det sidste, hvori de på papiret stærkeste svømmere var placeret indledte dagens finaleafsnit i Boxen i Herning, der senere byder på andre medalje-muligheder i skikkelse af Lotte Friis og Mie Ø. Nielsen og den forholdsvis nye disciplin mixet holdkap bestående af to kvinder og to herrer.

Det var første gang, at Mads Glæsner var tilbage på det danske landshold, efter at han tidligere på året fik en mindre dopingdom.

En misforståelse, forklarede han efter at have benyttet en næsespray indeholdende et forbudt stof. Som konsekvens fik han frataget det verdensmesterskab, han vandt sidste år ved VM på kortbane på netop 1500 meter.

Se også: Dansk topsvømmer: Jeg brugte min mors inhalator

0 kommentarer
Vis kommentarer