Ottesen og Friis tæt på historisk sejr

Europa tabte svømmedysten mod USA efter en nervepirrende omsvømning. Gode præstationer af danskerne.

(Foto: Jens Dresling)
(Foto: Jens Dresling)

Aldrig før har USA tabt svømmekonkurrencen Duel in The Pool, men lørdag var det så tæt på at ske, som det overhovedet kunne.

Med Jeanette Ottesen og Lotte Friis på holdet førte holdet fra det europæiske kontinent konkurrencen hele vejen igennem indtil de allersidste discipliner.

Og med en sejr i den afsluttende 4x100 meter fri for mænd bragte amerikanerne sig lige præcis op på uafgjort 131-131, og så måtte der en omsvømning på 4x50 meter mixed medley til.

Her gjorde Jeanette Ottesen et fremragende stykke arbejde på butterfly-delen, men briten Francesca Halsall kunne ikke slå sin amerikanske modstander Simone Manuel på sidsteturen.

Bare 20 hundreddele af et sekund var amerikanerne hurtigere, og dermed har de fortsat status som ubesejrede i dysten mellem kontinenterne, der kun svømmes hvert andet år og som i år foregik i Glasgow.

Jeanette Ottesen vandt undervejs i dysten 100 meter butterfly og blev nummer to på 50 meter fri, ligesom hun også var med til at slå verdensrekorden på 4x100 meter fri med mere end et halvt sekund.

Men da den blev sat af et hold med svømmere fra flere forskellige nationer, anerkendes den ikke som officiel rekord.

Lotte Friis svømmede med på 800 og 400 meter fri, hvor hun blev henholdsvis nummer to og tre.

0 kommentarer
Vis kommentarer