Svømme-legende i overraskende comeback

Michael Phelps planlægger at gøre comeback til næste år i konkurrencesvømning

Svømmefans kan glæde sig til at se Michael Phelps tilbage i svømmebassinet i 2015. (Foto: Thomas Sjørup)
Svømmefans kan glæde sig til at se Michael Phelps tilbage i svømmebassinet i 2015. (Foto: Thomas Sjørup)

Amerikanske Michael Phelps er den mest legendariske udøver, der nogensinde har kastet sig ned i et svømmebassin.

Til OL i Beijing i 2008 slog han rekorden for flest guldmedaljer vundet ved en enkelt OL-slutrunde, da han vandt hele otte af slagsen.

Men den amerikanske superstjerne mistede sidste år motivationen for at slå flere rekorder og valgte at indstille karrieren.

Se også: 2008: Phelps rydder bordet i Beijing

Siden dengang er det flere gange blevet rygtet, at Phelps ville gøre comeback, men det blev hver gang skudt ned af hovedpersonen selv.

Men nu skulle det være officielt. Phelps har nemlig tilmeldt sig det amerikanske anti-dopingprogram og har allerede underkastet sig flere tests.

Derfor vil han kunne gøre comeback i konkurrencesvømming i marts 2014, da man ifølge svømmemyndighedernes anti-dopingregler skal vente ni måneder med at konkurrere, efter man første gang er blevet testet.

Phelps træner, Bob Bowman, fortæller at det er for tidligt at sige, om Michael Phelps vil deltage i den næste OL-slutrunde i 2016, men bekræfter, at Phelps er tilbage i bassinet :

- Vi har ikke valgt noget ud endnu, så det er slet ikke planlagt. Jeg tror ikke, at vi har fokus på Rio lige nu, men jeg vil give ham en chance for at komme tilbage i konkurrence, siger han USA TODAY Sports

Se også: Phelps nedskyder comeback-historier

Træneren ved dog også, at det kræver en stor indsats at gøre Phelps konkurrenceduelig igen. For lige nu træner han kun fem gange ugentligt, og det er slet ikke nok til at gøre ham klar til at svømme professionelt.

- Hvis vi kan få ham op på 10 træninger om ugen, så er jeg komfortabel med at lade ham svømme i et stævne. Når Michael (Phelps, red.) svømmer til et stævne vil der altid være store forventninger. Lige nu er han meget langt fra at være klar, siger Bowman.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere