Svømmelegende kæmper mod alkohol og depression

Ian Thorpe er blevet indlagt på et hospital i Sydney for at bekæmpe alkoholmisbrug og depression

Ian Thorpe i bassinet (Arkivfoto: AP)
Ian Thorpe i bassinet (Arkivfoto: AP)

Tiden efter den succesfulde sportskarriere har ikke været venlig ved svømmeren Ian Thorpe.

Som aktiv vandt den i dag 31-årige australier fem olympiske guldmedaljer og satte adskillige verdensrekorder, men i de senere år er det gået ned af bakke.

Nu er Ian Thorpe blevet indlagt på et hospital i Sydney, hvor han er i behandling for alkoholmisbrug og depression, skriver nyhedsbureauet AFP.

Ifølge avisen Sydney Daily Telegraph faldt han og kom lettere til skade tidligere på ugen, og det var medvirkende til, at hans familie søgte professionel hjælp til den australske svømmelegende.

- Ja, det er alvorligt, men der er ikke så meget at tilføje. Ian er en skøn person, men han har svært ved at anerkende sine problemer, siger TV-manden Alan Jones, der er en af Thorpes nære venner, til avisen.

Ian Thorpe forsøgte at gøre comeback i svømmebassinet i 2011 i et forsøg på at kvalificere sig til OL i London året efter, men han var ikke længere hurtig nok til at sikre sig en olympisk billet.

Senere udgav han en selvbiografi, hvor han indrømmede sine problemer med alkohol og depression.

- Ikke engang min familie er klar over, at jeg har brugt en stor del af mit liv på at bekæmpe det, jeg kun kan beskrive som en lammende depression, skrev Ian Thorpe i bogen.

0 kommentarer
Vis kommentarer