Iskold luft mellem svømmebabes

Kold luft: De danske svømmestjerner Lotte Friis og Jeanette Ottesen Gray taler kun nødtvungent sammen

Lotte og Jeanette her i selskab med Rikke Møller Pedersen og Pernille Blume. (Foto: Mogens Flindt)
Lotte og Jeanette her i selskab med Rikke Møller Pedersen og Pernille Blume. (Foto: Mogens Flindt)

De er begge verdensmestre. De er begge 24 år. De har sammen rejst over det meste af verden, de kender hinanden fra et utal af træningstimer og ved om nogen, hvilke pinsler den anden går igennem for slå hånden først i bassinkanten – ligesom de begge ved, hvad det kræver at optræde foran hele Familien Danmark i 'Vild med dans'.

Lotte Friis og Jeanette Ottesen Gray har så sammenfaldende interesser, at der burde være basis for at stå på venskabelig fod.

Men sandheden er, at forholdet mellem de to svømme- og dansedronninger er iskoldt.

En central kilde fra elitemiljøet fortæller, at 'det er noget, mange taler om i det skjulte'. Og en højt placeret toptræner supplerer med, 'de fleste i svømmemiljøet kender til historien'.

Andre kilder tæt på de to svømme-darlings, bekræfter Ekstra Bladets historie. Men kun uden for citat.

Læs også:

Sådan overlever svømmepigens forhold

De to stjerner har aldrig skjult, at de ikke er tætte veninder, og ifølge Ekstra Bladets oplysninger kørte deres indbyrdes forhold så meget af sporet i den intense slutfase op til OL, hvor følelserne hang uden på badedragten, at de i dag kun taler nødtvunget sammen.

Et klimaks blev nået, da Lotte Friis bad om ikke træne i samme bassin som Jeanette Ottesen Gray på elitecentret i Bellahøj Svømmehal. Et ønske, hun ikke fik opfyldt.

De anspændte forhold medvirkede ifølge Ekstra Bladets oplysninger til, at Lotte Friis for nylig tog til Frankrig for at træne. En udlægning, den danske verdensmester ikke køber. På sms lød svaret:

- Jeg har kun denne kommentar. Det er rigtigt, at jeg er i Frankrig, men grunden er primært, at jeg har brug for ny inspiration for at finde motivationen igen.

- Jeg har altid trænet i Danmark, og derfor tænkte jeg, at et besøg i udlandet i et andet træningsmiljø kunne hjælpe mig med at genfinde lysten til at træne.

- Har dit og Jeanettes forhold nogen som helst indflydelse på, at du er taget til Frankrig?

- Jeg svarede jo før, hvorfor jeg er taget til Frankrig i de her 10 dage.

- Jo, jo, det gjorde du. Du svarede så bare ikke på mit sidste spørgsmål ...

Den replik, valgte Lotte Friis, som altså har haft rig mulighed for at dementere historien, ikke at svare på. Hun er nu tilbage i Danmark og har ikke reageret på Ekstra Bladets henvendelse.

Ud fra samtaler med kilder tæt på de to, tegner der sig et billede af, at Lotte Friis har følt sig generet af Jeanette Ottesen Grays alt andet end diplomatiske facon at være på. Det indbyrdes forhold blev heller ikke bedre af, at Jeanette Ottesen Gray sidste år blev verdensmester på 100 meter, svømningens dronningedistance.

Læs også:

Sexgalning knaldet for at belure OL-svømmere

På den baggrund følte Lotte Friis sig skubbet i baggrunden, selv om hun også blev verdensmester, på 1500 meter, og selv om hun over de seneste år suverænt er Danmarks mest vindende svømmer.

I januar fortalte hun Ekstra Bladet, at hun var skuffet over, at hendes præstationer ikke blev anerkendt mere. 'Det er, som om at jeg er old news', som hun sagde.

I dag er det nye, at der er bragt tvivl om, hvorvidt Danmarks to største svømmestjerner kan fungere optimalt i samme træningsbassin.

Jeanette Ottesen deltager i øjeblikket i Vild med Dans og mødte Ekstra Bladet torsdag efter træningen med makkeren Marc Christensen.

Hun afviser, at der skulle være problemer i forholdet til kollegaen Friis.

– Nå, men det er noget fis. Vi har det da fint sammen. Lotte har jo ikke været hjemme. Sidst jeg så hende, var i sidste uge, sagde verdensmesteren.

Læs hele historien i dagens udgave af Ekstra Bladet - eller i eBladet her.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort
LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+