Friis til Frankrig

Lotte Friis flytter til Nice og overvejer OL om fire år

Ekstra Bladet kunne forleden afsløre, at Lotte Friis ikke er på bølgelængde med en af de andre danske svømmestjerner, Jeanette Ottesen Gray. Nu flytter Lotte Friis træningen til Frankrig. (Foto: Thomas Sjørup)
Ekstra Bladet kunne forleden afsløre, at Lotte Friis ikke er på bølgelængde med en af de andre danske svømmestjerner, Jeanette Ottesen Gray. Nu flytter Lotte Friis træningen til Frankrig. (Foto: Thomas Sjørup)

Der var en god grund til, at Lotte Friis ikke har villet svare Ekstra Bladet på, hvor hun skal træne fremover.

Den danske verdensmesters strategi var at holde kortene tæt ind til kroppen og først offentliggøre sit farvel til Danmark, da de sidste brikker omkring flytningen til Nice i Sydfrankrig var faldet på plads.

End ikke den nytiltrådte elitechef i Dansk Svømmeunion, Mikkel von Seelen, var orienteret. I hvert fald erklærede han så sent som torsdag, at han regnede med, at Lotte Friis blev i Danmark.

Læs også:

Iskold luft mellem svømmebabes

Nu står det klart, at hun ikke bare fravælger træningsmiljøet på elitecentret i Bellahøj Svømmehal, men også sit årelange samarbejde med den hollandske træner Paulus Wildeboer. De to har arbejdet tæt sammen med flere store op- og nedture undervejs siden 2008. Højdepunktet var VM-guldet i 2009, hvor hun også satte personlig rekord på favoritdistancen 800 meter fri. En rekord, hun ikke siden har forbedret.

Det absolutte mål var en OL-medalje. Det glippede som bekendt. Lotte Friis blev nummer fem på 800 meter fri, forlod London dybt nedtrykt og har siden forsøgt at genfinde glæden ved svømning.

- Jeg har brug for at prøve noget nyt og glæder mig meget til at blive en del af det internationale miljø i den klub. Jeg kan mærke, at det er det helt rigtige for mig lige nu, og jeg er glad for, at Dansk Svømmeunion har været både lydhøre og forstående overfor mine idéer, siger Lotte Friis til Dansk Svømmeunion.

Læs også:

Trods kold luft: Fortsætter sammen

Med sit farvel til Danmark siger hun også farvel til Jeanette Ottesen Gray. Som Ekstra Bladet fortalte torsdag, har de to stjerner et anstrengt forhold til hinanden.

Lotte Friis blev for alvor tændt på ideen om at flytte til Nice, da hun for leden besigtigede forholdene under et 10 dage langt træningsophold. Der er fire år til næste OL. Til den tid vil Lotte Friis være 28 år. Om hun er med, aner hun ikke. Planen er at tage et år ad gangen.

- Hvis du havde spurgt mig før London, havde jeg sagt, at jeg helt sikkert ikke var med i Rio. Nu ved jeg ikke. Jeg vil afgjort ikke udelukke det, men OL i Rio er ikke mit mål, som London har været det de seneste fire år, siger den snarlige udlandsdansker.

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
LIGE NU
Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+