Jeanette Ottesen: Det er det sygeste nogensinde

Der var store smil på de fire glade kvindelige svømmere, der både vandt guld og satte verdensrekord i holdkap

Glæden var tydelig (Foto: Jens Dresling)
Glæden var tydelig (Foto: Jens Dresling)

Danskerne måtte vente helt til torsdagens sidste løb, før der endelig kom en dansk medalje ved EM på kortbane i Herning.

Men det var ventetiden værd, da det blev til guld og verdensrekord i kvindernes 4x50 meter fri-holdkap.

Med på holdet var den rutinerede Jeanette Ottesen. Selv om hun har prøvet meget i sin karriere, så slår torsdagens oplevelse alt.

- Det er meget fedt at blive verdensmester, men at blive europamester i den her kulisse, det er det sygeste, jeg nogensinde har prøvet. Det var en helt vild og unik følelse. Jeg har aldrig i mit liv prøvet noget lignende.

- Det er fantastisk at føle, at man har så mange mennesker i ryggen. Da det blev sagt, at det var os, der vandt, fik jeg helt lyst til at knibe en tåre, siger en begejstret Jeanette Ottesen.

Der gik mange lange sekunder, hvor ingen i Jyske Bank Boxen vidste, hvem der havde vundet, før danskernes guldtid kom op på storskærmen til stor jubel blandt tilskuerne og de fire svømmere.

Se også: Succes-piger: EM-guld efter finale-drama

17-årige Mie Ø. Nielsen nåede at tænke mange ting, da hun som den sidste danske svømmer ramte bassinkanten.

- Der er så meget, der går gennem ens hoved i de sekunder. Var det et ordentligt indslag, var det en ordentlig start, det føles godt, men var det hurtigt nok?

- Det er helt vildt. Man ved ikke, hvad tiden slår ind som, der kom ikke noget op på scoreboardet, så jeg var rimelig spændt og bange for, at vi blev disket. Men vi kom hurtigst ind, og det var bare superfedt, siger hun.

Svømmeren, der tidligere kvalificerede sig i overlegen stil til finalen i 100 meter ryg, tager stor selvtillid med videre ved EM.

- Det giver helt klart selvtillid i forhold til resten af mesterskabet, specielt fordi jeg startede med at vinde guld sammen med de her skønne tøser. Jeg synes bare, det er fedt, at vi tager hul på medaljerækken, siger Mie Ø. Nielsen.

Ud over Jeanette Ottesen og Mie Ø. Nielsen havde Pernille Blume og Kelly Riber Rasmussen også en andel i guldmedaljen og verdensrekorden.

0 kommentarer
Vis kommentarer