Succes-piger: EM-guld efter finale-drama

Pernille Blume, Jeanette Ottesen, Mie Ø Nielsen og Kelly Riber Rasmussen sikrede Danmark EM-guld i holdkappen

Dansk ekstase (Foto: Jens Dresling)
Dansk ekstase (Foto: Jens Dresling)

Huhej for en drønspændende EM-finale, som de fire danske piger i 4 x 50 meter-holdkappen var igennem.

I en helt igennem dramatisk finale svømmede de fire danske svømme-tøser Pernille Blume, Jeanette Ottesen, Kelly Riber Rasmussen og Mie Ø. Nielsen den første danske guldmedalje hjem ved EM i kortbane på hjemmebanen i Herning.

I en tæt finale lå Danmark hele tiden ligeomkring bronzemedalje-pladsen, men dog ganske få hundrededele fra førstepladsen, men på sidsteturen tog Mie Ø. Nielsen et monstertræk i bassinet og piskede sig snart op på siden af de svenske favoritter.

Se også: Ottesen sikkert i EM-finalen i 100 meter fri ved EM

I en tæt afslutning, hvor tre nationer nærmest lå badehætte mod badehætte, fik Mie Ø. slået i kanten som den første pige i vandet.

Men inden da gik de piger igennem et nervepirrende minut, for der gik et stykke tid, inden de fik tildelt sejren, da opløbet var så tæt, at der virkelig skulle granskes finale-afslutning, og flere nationer blandede sig i kampen om alle tre medaljer. Danmark sejrede - blot fire hundrededele foran de svenske naboer. Rusland fik bronze - ni hundrededele efter. Danmarks tid, som i øvrigt også var ny verdensrekord, lød på 1.37.04 minut.

En forrygende guldmedalje til de fire piger, som var et stort omvandrende guldsmil, da de blev interviewet af TV2 efter triumfen.

Se også: Rikke Møller sætter dansk rekord uden at få medalje

- Det er fantastisk. Der findes ingen bedre følelse. Jeg er virkelig glad, lød det fra holdets mest uerfarne Kelly Riber Rasmussen, mens den mest erfarne, Jeanette Ottesen, satte flere ord på.

- Det er det mest awesome at vinde. Jeg har aldrig prøvet noget lignende. Det er fint nok at blive verdensmester, men det er det sygeste at vinde i sådan en kulisse. Det er total forløsning. Det er spitze, sagde Jeanette Ottesen i Boxen i Herning, som kogte ovenpå den første danske guldmedalje ved EM.

Holdets sidst startende, en fuldstændig ekstatisk Mie Ø Nielsen fik lov at runde af:

- Det hele klikkede, alle gjorde, hvad de kunne. Vi er et godt hold, og jeg er helt oppe at køre, forklarede hun, hvorpå en hurtigt snakket sætning, som var meget svær at forstå, kom over en glad guldvinders læber.

0 kommentarer
Vis kommentarer