Guld-Mie: Dansk rekord overrasker ikke

Mie Ø. Nielsen er indtil videre EM's store danske stjerne, og lørdag formiddag fortsatte hun de fine takter.

Danmark har vundet to guldmedaljer ved svømme-EM på kortbane i løbet af de to første konkurrencedage, og begge gange har Mie Ø. Nielsen kunnet synge med på nationalsangen fra podiets øverste trin.

Lørdag morgen gjaldt det 50 meter ryg, og her svømmede 17-årige guld-Mie sig sikkert videre til semifinalen.

Hun svømmede i tiden 26,76 sekunder, hvilket er ny dansk rekord og bedst af alle, men det danske stjerneskud er meget ydmyg omkring medaljechancerne.

- Det var ikke overraskende, at jeg svømmede dansk rekord, men jeg ved ikke, om det bliver til medaljer.

- Jeg er vant til at have 50 ekstra meter at svømme på, og der er en fire-fem stykker, som er meget bedre end mig, siger en smilende Mie Ø. Nielsen.

Oven på fredagens guldmedalje på den dobbelte distance har Mie Ø. Nielsen ikke haft problemer med at restituere inden lørdagens konkurrencer.

- Jeg har sovet godt. Jeg var træt i går, da jeg kom hjem, så der har ikke været problemer med at falde til ro. Da jeg prøvede på at sove, faldt jeg hurtigt i søvn, siger hun.

20 svømmere er klar til semifinalerne i 50 meter ryg. Både semifinalen og finalen i disciplinen svømmes lørdag aften.

Den første af de indtil videre to EM-guldmedaljer hentede Mie Ø. Nielsen som en del af den danske holdkap torsdag aften i 4 x 50 meter fri. Og fredag aften var hun alene på guldskamlen efter en formidabel indsats i finalen i 100 meter ryg.

Mens tilskuerne kunne juble over Mie Ø. Nielsens avancement, var der ikke meget at juble over set med danske øjne i mændenes 50 meter bryst.

Niklas Hedegaard svømmede i 27,90 sekunder, og Mathias Andersen i 28,37 sekunder. Ingen af dem var i nærheden af at svømme sig i semifinalen.

0 kommentarer
Vis kommentarer