Lotte Friis er klar til EM-finalen i 400 meter fri

Lotte Friis tog sølv i 800 meter fri. Det vil være en stor overraskelse, hvis hun tager guld i 400 meter fri

Lotte Friis er bedst på de længste distancer, men hun er også med på den - for hende - lidt kortere 400 meter fri ved EM på kortbane i Herning.

Lørdag morgen svømmede Friis sig finalen i 400 meter fri. Danskeren svømmede det næstsidste indledende heat og var nødt til at give den lidt gas for at være sikker på finalebilletten.

Den var ikke i fare.

Friis vandt sin semifinale i tiden 4.01,93 minutter, og det var rigeligt til at svømme sig i finalen. Danskeren svømmede tredjebedste tid af alle i indledende heat.

Bedre end danskeren var to spaniere, og hurtigst af alle var Mireia Belmonte Garcia, som henviste Lotte Friis til sølv fredag i 800 meter fri. Og som i indledende i 400 meter fri var næsten tre sekunder hurtigere end Friis. Belmonte svømmede i 3.58,98 minutter.

Flere af de øvrige favoritter må dog formodes at have mere at give af i finalen lørdag aften, så Lotte Friis er på ingen måde selvskrevet til en medalje i disciplinen. Nok nærmere en outsider.

Julie Aglund Lauridsen svømmede flot i tiden 4.07,38 minutter, mens Line Jørgensen Bruun svømmede i 4.16,18 minutter. Disse tider rakte ikke til finalepladser.

0 kommentarer
Vis kommentarer