Lotte Friis i ny finale

Det danske medaljehåb viste topklasse, da hun svømmede sig i finalen i 400 meter crawl

Lotte Friis ualmindelig godt tilfreds med sin tid i 400 meter crawl, der på ny sendte hende i en EM-finale. (Foto: Jens Dresling/Polfoto).
Lotte Friis ualmindelig godt tilfreds med sin tid i 400 meter crawl, der på ny sendte hende i en EM-finale. (Foto: Jens Dresling/Polfoto).

Fra første svømmetag i det morgenvåde EM-bassin i Herning viste Lotte Friis en nærmest demonstrativ styrke, da hun sikrede sig finaleplads i 400 meter crawl.

Ikke nok med det. I sit indledende heat havde hun den formentlig udprægede fornøjelse at sætte sin sidemand grundigt til vægs med 5-6 meter.

Og det var ingen hvem som helst, men Frankrigs olympiske mester på distancen, Camille Muffat.

Se også: Guld-Mie i rekordhumør igen
Med sin tid 4.01,93 - om morgenen, når man lige er kommet ud af fjerene! - må man være fra en anden planet. Med det resultat gik hun i finalen på tredje hurtigste tid. Pænt godt gået på en distance, der ikke er hendes primære, og hun var da også selv fornøjet med sit løb.

Overrasket over hvor let og hurtigt det gik
- Jeg synes ikke, at det var så hårdt, som jeg havde regnet med. Det gik nemt. Så må jeg se, om jeg kan overføre det til finalen i aften.

- Ja, hvad er perspektivet der?

- Jeg ved det overhovedet ikke. Det er vanskeligt at vide, hvad de andre har i godteposen. Men jeg må bare gå ud og svømme min chance, sagde Lotte Friis, der var overrasket over, at hun svømmede så hurtigt.

- Taktikken var egentlig at komme så let i finalen som muligt, så derfor er jeg lidt overrasket over, at jeg svømmede så hurtigt, som jeg gjorde, lød det fra Lotte Friis.

Se også: Dansk EM-guld - lamslået vinder
Også Line Bruun Jørgensen og Julie Aglund Lauridsen var i baljen på 400 meter crawl, men nåede ikke frem til finalen.

0 kommentarer
Vis kommentarer