Arrangører er ovenud tilfreds med svømme-EM

EM i Herning blev det bedst besøgte kortbanemesterskab nogensinde. Knap 24.000 mennesker købte billet

Lotte Friis i bassinet i Herning. (Foto: Jens Dresling)
Lotte Friis i bassinet i Herning. (Foto: Jens Dresling)

Fra torsdag til søndag har hele Europa kunnet følge med i kortbane-EM i svømning, der er blevet afholdt i Jyske Bank Boxen i Herning.

Stemningen og støtten har været i top til de danske svømmere, da 23.896 tilskuere indløste billet til stævnet, hvilket gør det til det bedst besøgte kortbanemesterskab ifølge den europæiske svømmeunion, LEN.

Hele det store mesterskab er arrangeret af Dansk Svømmeunion, Sport Event Danmark og Herning Kommune, og alle parter er også meget tilfredse med den måde, som stævnet er forløbet på, selv om der har været kort forberedelsestid.

- 15 måneder er ikke lang tid til at forberede et mesterskab af denne kaliber.

- Dansk Svømmeunion har sammen med Herning og Sport Event Denmark ikke blot stablet et internationalt mesterskab på benene, men også sat nye standarder for, hvordan et EM på kortbane kan afvikles, siger Lars Lundov, der er direktør i Sport Event Danmark.

Se også: Rikke Møller: Og så på ski'Se også: EM-overblik: Danmark render med ni medaljer

I Dansk Svømmeunion er man ligeledes tilfreds med afviklingen af stævnet, hvor kun ganske få ting kom bag på arrangørerne.

- Vi måtte eksempelvis indkalde 30 ekstra frivillige, fordi vi simpelthen havde brug for flere hænder til at løfte de mange, mange opgaver under EM, siger formanden i Dansk Svømmeunion, Kjeld Egebo Larsen.

Hos LEN er man også begejstret for stævnet.

- Det har været et af de bedste europamesterskaber nogensinde. LEN og de danske arrangører har gennem de seneste fire dage i Herning sat nye standarder for de europæiske kortbanemesterskaber.

Se også: Rikke Møller efter EM-sølv: Intet manglede

- Det var et fantastisk setup med et imponerende publikumsengagement og 380 engagerede frivillige hjælpere, som skabte en hjemmebane, der i den grad har sat fokus på svømning i Danmark og manifesteret Danmark som en væsentlig svømmenation internationalt, siger Paolo Barelli, der er præsident i LEN.

Borgmesteren i Herning, Lars Krarup (V), noterer sig, at LEN har kaldt Herning for "Danmarks sportshovedstad", og han er meget glad for alle de sidegevinster, der er ved at afholde store begivenheder.

- Gennem de internationale sportsbegivenheder skaber vi både beskæftigelse og oplevelser, der giver stolthed over at bo her, samtidig med at vi bliver kendt langt uden for vores egne grænser som et sted, der sker noget, siger Lars Krarup.

I bassinet har 559 udøvere fra 41 nationer kæmpet mod hinanden, mens der har været medier akkrediteret fra 21 lande.

0 kommentarer
Vis kommentarer