Rikke Møller efter EM-sølv: Intet manglede

Danmark får ni medaljer med sig fra kortbane-EM på hjemmebane. Kvindernes holdkap tog den sidste af sølv

Rikke Møller Pedersen hentede to individuelle medaljer til Danmark ved EM. (Foto: Jens Dresling)
Rikke Møller Pedersen hentede to individuelle medaljer til Danmark ved EM. (Foto: Jens Dresling)

Publikum ved kortbane-EM i svømning fik en sidste medalje at gå hjem på, da den danske 4x50 meter medley sluttede søndagen af med sølv.

Med en sidste kraftanstrengelse forsøgte Mie Ø. Nielsen, Rikke Møller Pedersen, Pernille Blume og Jeanette Ottesen at genvinde guldmedaljerne fra kortbane-EM i 2011.

Alle fire havde brugt kræfter i bassinet tidligere på aftenen, og derfor var der en lille usikkerhed om, hvorvidt de kunne leve op til hjemmepublikummets forventninger og tiden fra de indledende heats, hvor danskerne var hurtigst.

- Det var superfedt derude. Hele setuppet var, som jeg havde drømt, selv om jeg gerne ville have haft guld. Der manglende intet, og der manglede heller ikke noget i vores indsats.

- At det så bliver to tiendedele af et sekund fra guld, det er jo, hvad det er, siger en tilfreds Rikke Møller Pedersen.

Se også: EM-overblik: Danmark render med ni medaljerSe også: Danske guldfavoritter skuffede slemt

Mie Ø. Nielsen lagde ellers fremragende ud med en dansk rekord og sendte Danmark i front efter rygsvømningen.

Halvvejs havde russerne overtaget føringen, men Jeanette Ottesen kæmpede sig tilbage i spids i butterfly, og så var det op til Pernille Blume at forsvare førstepladsen på sidsteturen.

Det lykkedes ikke. Russerne kom uimodståeligt bagfra og vandt med bare 14 hundreddele af et sekund.

Det hårde og tætte løb har tæret på kræfterne, fortæller Jeanette Ottesen.

Se også: Efter hård duel: Rikke Møller i ny skuffelse

- Det har været rigtig hårdt, og jeg er helt smadret i min krop. Det har været hårdt, fordi jeg ikke har haft den energi, jeg gerne ville have haft. Følelsesmæssigt har det også været noget af en rutsjetur, siger Jeanette Ottesen.

Danmark fik alt i alt ikke helt det antal med medaljer ud af værtskabet, som man havde håbet på.

Målsætningen lød på 11 medaljer, men det lykkedes kun at få ni. Heraf var de to af guld, fem var af sølv, og to var af bronze.

Det placerer Danmark på en fjerdeplads i medaljestatistikken, som Rusland vandt suverænt med 13 guldmedaljer, 5 sølv- og fire bronzemedaljer.

0 kommentarer
Vis kommentarer