Annonce:
Annonce:

Blev gravid - så mistede hun al indtægt

Jeanette Ottesen havde ingen planer om et karrierestop, men svømmeforbundet og sponsorer trak al støtte

Foto: Tariq Mikkel Khan
Foto: Tariq Mikkel Khan
Annonce:

48 medaljer ved OL, VM og EM er unikt for en dansk sportsudøver, men i 2017 var der ikke meget kredit til svømmeren Jeanette Ottesen.

Hun annoncerede, at hun var gravid med sit første barn, og hun skrev også en email til Dansk Svømmeunion, som hun var ansat af.

Hun fik et pænt svar - men i slutningen af måneden gik der ingen løn ind på kontoen, fortæller hun i en ny dokumentar på TV2.

Foto: Claus Bonnerup
Foto: Claus Bonnerup
 

Alle hendes sponsorer droppede hende ligeså, selvom hun slet ikke havde annonceret et karrierstop. Hun agtede i den grad at vende tilbage til verdenstoppen, som hun har været en del af hele sidste årti.

Annonce:

- Det var sgu lige før, vi skulle bo på gaden. Sådan føltes det i et kort øjeblik. Shit, jeg har ikke nogen indkomst. Det var en syret situation at stå i lige pludselig. I rigtig mange måneder gik jeg og var ked af det. Der var bare hele tiden noget i baghovedet og hjertet, som tyngede mig lidt, og det var helt sikkert det her show, at jeg bare blev kasseret.

TV2 havde ikke held med at få en kommentar fra Svømmeunionens sportschef Lars Green Bach, og Ekstra Bladet rettede ligeledes henvendelse til ham samt idrætsforbundets presseafdeling for at høre deres udlægning af sagen.

Han vendte dog tilbage til TV2 omkring sagen, som han ikke husker i detaljer.

- Støtten bygger på, hvad man har opnået, men også at man tilkendegiver, at der er et resultatpotentiale fremover. Jeanette meldte en graviditet ud, og samtidig lå der ikke nogen ny ansøgning fra hendes side omkring økonomisk støtte fremover, hvorfor vi behandlede det som et karrierestop. Det var, som jeg husker det, vores opfattelse af situationen, lød beskeden fra sportschefen.

Ekstra Bladet fik senere at vide af presseafdelingen, at forbundet ikke ønskede at komme med yderligere kommentarer.

Foto: Henning Hjorth
Foto: Henning Hjorth
 

Ottesen har tidligere talt om problematikken, da hun deltog i en podcast hos Sport 24.

Annonce:

- Det var hårdt. Alle min sponsorer forsvandt og det betød, jeg skulle starte helt fra scratch, sagde hun tilbage i august 2019.

Den 32-årige fortæller i dokumentaren om, hvordan hun blev stresset over økonomien og knap nok havde råd til huslejen.

Hendes altoverskyggende mål er at komme til OL i Tokyo. Legene er lige nu udskudt et år, og det betyder en del ændrede planer, har Ottesen tidligere fortalt Ekstra Bladet.

'Jeg ser det som et ekstra år, hvor jeg kan komme i endnu bedre form og svømme endnu hurtigere. Der er selvfølgelig nogle baby-planer, som skal udskydes lidt, men sådan er det bare. Jeg glæder mig til et ekstra år med masser af svømning,' lød det i marts i en SMS.

Ottesen var motivet, da Årets Sportsbillede blev kåret - med en lidt lummer begrundelse. Læs mere her:

'Han får det til at ose af sex'

 

Blume med opsang til Mette F.

Eriksen rost til skyerne: Ekstraordinær udvikling

Se alle kampene: Nu afgøres oprykningen

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Hvis Mette går, bør der udskrives valg
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: